AUDIO SFÂȘIETOR! Fetiță de 2 ani, torturată de o angajată a unei creșe

O fetiță în vârstă de 2 ani și 3 luni a fost lovită și terorizată la Creșa Precista din Piatra Neamț de către una dintre angajate, conform unei înregistrări publicate de tvmneamt.ro.

Începând din septembrie, părinții au observat că fetița manifesta stări de panică și de agitație, iar noaptea se trezea din somn plângând. Fetița începuse să nu mai vrea să meargă la creșă și insista să fie luată înapoi acasă, în fiecare dimineață, plângând continuu, iar mai tot timpul era răgușită. Astfel, părinții au decis pe 18 septembrie să îi plaseze fetiței în gentuță dispozitiv de înregistrare audio de mărimea unui stick USB de memorie. Înregistrarea a avut 8 ore, iar părinții au ascultat-o pe sărite negăsind în primă instanță nimic incriminator pentru creșă.


O lună mai târziu, pe 22 octombrie, o mărturisire a fetiței avea să schimbe întreaga situație. În drum spre casă, după ce a fost luată de la creșă, fetița le-a spus părinților așa cum a putut ea (la 2 ani și 3 luni, vorbirea nu este atât de dezvoltată), că o doamnă Dorina, a dus-o la baie, a pus-o cu fața la un perete cu mâinile întinse pe perete și a bătut-o

Astfel, părinții au luat hotărârea pe 23 octombrie să-i plaseze din nou fetiței dispozitivul de înregistrare audio în gentuță. Ulterior, aceștia au ascultat 18 ore de înregistrări audio, iar rezultatul a fost diferit a doua oară. Ascultând complet prima înregistrare, cea din data de 18 septembrie, a reieșit faptul că fetița a fost agresată de respectiva angajată a creșei.

Pe înregistrări se pot auzi expresii ca: ”Stai pe oliță, că-ți sucesc capul la spate”, ”Dă să te schimb că te-a adus mă-ta nespălată, c…ă la fund, nesimțito!”. Se mai aude la un moment dat cum un băiețel este dus la baie și imediat după ce intră acolo, încep să se audă zgomote ca și cum ar fi agresat, sau cum sunt izbite mai multe obiecte, posibil olițe. În grupa respectivă sunt copii cu vârste între 9 luni și 2 ani și 3 luni, iar atmosfera pare a fi una de teroare, mai relatează tvmneamt.ro

Atenție! Conținut care vă poate afecta emoțional:În acest context, Ana Berea, directoarea Directiei de Asistență Socială Piatra- Neamț, căreia i se subordoneaza direct creșele din oraș, a spus că s-a declanșat o anchetă prin sesizarea DGASPC. 

"A fost sesizată Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului. În termen de 24 de ore am anunțat DGASPC-ul care va confirma sau infirma abuzul. Am făcut demersuri pentru montarea de camere de supraveghere video și audio pentru spațiile de joacă și odihnă din cadrul tuturor creșelor din municipiu. Avem sisteme video pe holuri, dar după acest incident vom avea peste tot”, a declarat Anca Berea.

Dar publicația tvmneamt.ro o acuză de minciună pe șefa DAS Ana Berea, întrucât Magda Vasilache, purtătoare de cuvânt a DGASPC Neamț, a declarat că instituția pe care o reprezintă nu face nicio anchetă la nicio creșă. (citiți AICI mai multe detalii)

Totodată, cazul a ajuns și în atenția Poliției Neamț care a declarat pentru tvmneamt.ro că a fost sesizată pe această temă: "Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și purtare abuzivă, în care se efectuează cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situației de fapt".