Autoritățile române trebuie să-i retragă cetățenia filorusului agresiv Ion Chicu, premierul care înjură România cu pașaportul românesc în buzunar. Concluziile profesorului Dorin Popescu


Autoritățile române trebuie să-i retragă cetățenia filorusului agresiv Ion Chicu, premierul care înjură România cu pașaportul românesc în buzunar. Concluziile profesorului Dorin Popescu

Profesorul universitar și publicistul Dorin Popescu explică, pe Facebook, că autoritățile de la București ar trebui să-i retragă degrabă cetățenia lui Ion Chicu, premierul rusofil și obraznic care a insultat România, rostogolind totodată și vechea marotă a moldovenismului stalinist.

Vă prezentăm comentariile lui Dorin Popescu:

”Un Chicu mic și guraliv se plimbă liber prin pădurile limbii române

Un filorus putred, Ion Chicu, despre care mi se spune că ar fi ‹prim-ministrul Republicii Moldova›, a ales în sfârșit să renunțe la masca de ipocrit. Deși solda rusească primită constant pe linie politică i-ar fi permis să învețe puțină gramatică a limbii române, tovarășul Ion Chicu violează (recent și repetat) nu doar normele gramaticale ale limbii sale materne, dar și norme etice minime ale unui înalt funcționar de stat.

Tovarășul face trimitere directă la teze din manuale rusești de istorie (Moldova Mare) și se preface îngrijorat de soarta ‹județelor moldovenești› din România, reluând o marotă mai veche a unuia dintre micii săi patroni, Igor Dodon, pe care neatenția multor români de peste Prut și banii Rusiei îl țin încă pe jilțul prezidențial.

Mica obidă a micului Chicu este, de facto, o probă că regimul socialist se cutremură din temelii la Chișinău.

Si eu apreciez că, dacă acest tovarăș deține cetățenia română, a țării mele, de care Chicu vorbește cu atâta nerușinare în rândurile sale de pe pagina Facebook, statul român are ocazia de a analiza oportunitatea retragerii acesteia, pe baza paragrafului 1 al art. 25 din Legea 21/1991 (‹Cetățenia română se poate retrage persoanei care ... a) aflată în străinătate, săvârșește fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României›).

În rest, comunicatul MAE român este clar: tovarășul Chicu DENIGREAZĂ ROMÂNIA. Nu este primul și nu va fi ultimul din ‹comsomolul antiromânesc› din R. Moldova, școlit la istoria lui Iosif Vissarionovici. Sper că acesta va plăti prețul politic pe care îl merită – să redevină rapid un cetățean obișnuit al R. Moldova și să lase funcțiile politice celor care pot aduce o ‹gramatică politică› a corectitudinii și a performanței la Chișinău…”.

(Sursa foto: Deschide.md) 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.