Avertismentul lui Reniță: slugoiul Dodon, ”gheneralul” Krasnoselskii și serviciile secrete rusești au pregătit FRAUDAREA prezidențialelor! Procurorul Stoianoglo, agent FSB aflat în misiune


Avertismentul lui Reniță: slugoiul Dodon, ”gheneralul” Krasnoselskii și serviciile secrete rusești au pregătit FRAUDAREA prezidențialelor! Procurorul Stoianoglo, agent FSB aflat în misiune

Deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) avertizează, pe Facebook, că rușinoasa întâlnire a rusofilului, socialistului și românofobului Igor Dodon cu separatistul ”gheneral” rus Krasnoselskii nu reprezintă decât o nouă operațiune a FSB și GRU, serviciile secrete ale Kremlinului asigurându-se astfel că schemele de fraudare a alegerilor prezidențiale vor funcționa din nou la turație maximă, câteva zeci de mii de transnistreni urmând să-l voteze ilegal pe slugoiul Rusiei.

De asemenea, Iurie Reniță întreabă dacă nu cumva procurorul general Alexandr Stoianoglorusofil învederat – și oamenii acestuia din sistem nu se află, la fel ca Dodon, în cadrul unei operațiuni FSB și GRU în plină desfășurare, altminteri nici nu s-ar putea explica de ce prolificul corupt Dodon nu are nici cea mai mica problemă cu justiția.

 

 

Amintim că Rusia se comportă din ce în ce mai subversiv, mai ostil la Nistru. În perioada stării de urgență, autoritățile-fantomă de la Tiraspol (adică Rusia) au instalat ilegal aproximativ 37 de noi posturi armate în jurul localităților aflate sub controlul autorităților constituționale ale Republicii Moldova. De asemenea, emisarii Tiraspolului (adică ai Moscovei) au refuzat categoric să discute despre o retragere a acestor posturi ilegale, în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC) – detalii AICI.

Faptul că Rusia acționează dubios la Nistru este certificat și de instalarea generalului Vitalii Razgonov (mai multe detalii AICI) la conducerea administrației separatiste din Transnistria, care nu reprezintă altceva decât o ocupație militară rusească.

În acest context, Podul.ro vă prezintă avertismentul deputatului Iurie Reniță:

”Dodon și ‹misiunea lui specială›. După ce l-a întâmpinat cu plocoane la Condrița pe ‹gheneralul› rus Krasnoselskii, după ce l-a asigurat de toate onorurile pe ‹президент приднестровия› (‹președinte al transnistriei›), profanând memoria și umilind (pentru a câta oară!) bravii noștri combatanți, care în '92 și-au sacrificat viața pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova, ‹kuliokarul› de Dodon s-a asigurat cu vreo câteva zeci de mii de alegători la alegerile prezidențiale din toamnă. Chestia cu posturile de control separatiste de pandemie a fost o făcătură ordinară, elaborată la Moscova și perfect realizată la noi în ajunul alegerilor. Dodon a apelat din nou la serviciile secrete rusești ca să-și confirme calitatea incontestabilă de colaborator docil al acestora, argumentele cele mai convingătoare fiind rapoartele pe care el le scria lui Putin la indicația acelorași servicii.

Oare de care alte probe certe mai are nevoie Procurorul General Alexandru Stoianoglo ca să revină la tragerea lui Dodon la răspundere penală pentru trădare de patrie? Oare chiar n-au fost suficiente probele din secvențele video anterior făcute public, în care petrecărețul de la Condrița și Holercani se lăuda cu text deschis că s-a aflat intr-o ‹спецзадание› (misiune specială) a serviciilor secrete rusești? Sau poate nu doar Dodon s-a aflat și se mai află în ‹misiune specială›, ci și cei care astăzi ar trebui să-l pună la dubă?”.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.