Avertismentul premierului Poloniei: Pandemia este un RĂZBOI MONDIAL care poate schimba echilibrul puterilor în lume!


  • ACP
  • Aug 23, 2020 17:41
  • 1981
Avertismentul premierului Poloniei: Pandemia este un RĂZBOI MONDIAL care poate schimba echilibrul puterilor în lume!

Luni a început, la Academia Navală Poloneză, în Gdynia (nordul Poloniei), Forumul Viziunilor pentru Dezvoltare dedicat politicilor economice, la ale cărui lucrări participă și premierul polonez Mateusz Morawiecki, întregul eveniment desfășurându-se sub patronajul acestuia.

La Forum sunt invitați 450 de vorbitori, printre care se numără Marlena Malag, ministrul Familiei, Muncii și Politicilor Sociale, Malgorzata Jarosinska-Jedynak, ministru al Fondurilor și Politicilor Regionale, Jan Krzysztof Ardanowski, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Tadeusz Koscinski, ministru al Finanțelor, dar și alți înalți demnitari, reprezentanți ai marilor firme din industrie, experți, cercetători, jurnaliști cunoscuți și delegați ai Agenției Spațiale Poloneze.

În discursul susținut la deschiderea lucrărilor, premierul a declarat că pandemia Covid-19 este un alt fel de război mondial care schimbă echilibrul dintre puteri din întreaga lume.

„Astăzi, cu mult mai mult decât acum un an, trăim în perioada unei revelații datorate a ceea ce se întâmplă cu lumea din cauza pandemiei. Avem în același timp datoria de a pune întrebări foarte dificile în circumstanțele economice, sociale și politice actuale, deoarece aceasta este responsabilitatea cu care am fost împovărați... Suntem o navă care navighează pe o mare agitată, care nu știm cum și în ce direcție ne va duce. Dar, în același timp, putem spune că este un fel de punct de cotitură în istoria economică a lumii ”, a mai spus premierul polonez, referindu-se la pandemie.

Mai mult, premierul Morawiecki a numit pandemia actuală „un război mondial modern care duce la o profundă reconstrucție a balanței puterilor în lume”. „Sau, cel puțin, se pare că astăzi epidemia poate duce la o schimbare profundă a echilibrului de putere”, a adăugat el. Premierul a mai spus că aliații Poloniei, cum ar fi Europa de Vest și SUA, au fost „supuși unei presiuni uriașe pe care nu au mai văzut-o de cel puțin 30 de ani, de la căderea comunismului”.

Până luni dimineață fuseseră întregistrate 23.600.428 de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, 812.725 de decese și 16.095.591 recuperări confirmate la nivel mondial.

Sursa: The First News.com

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.