Avertismentul sociologului. Ce prezență la vot e necesară pentru ca PSD să piardă alegerile europarlamentare


Avertismentul sociologului. Ce prezență la vot e necesară pentru ca PSD să piardă alegerile europarlamentare

Duminica viitoare vor avea loc alegerile europarlamentare. Astfel, sociologul Gelu Duminică a creionat cam care ar fi clasamentul formațiunilor politice în funcție de prezența la vot. 

Concret, în cazul unei prezențe la vot de 33-34%, PSD ar obține 31%, PNL 26%, USR-PLUS 15%, iar PSD cumulat cu ALDE ar avea puțin mai mult decât PNL cumulat cu USR-PLUS.

Totodată, în cazul unei prezențe de 40% sau mai mare, lucrurile s-ar schimba PNL trecând pe prima poziție, iar PNL cumulat cu USR-PLUS ar avea peste PSD cumulat cu ALDE

Redăm textul sociologului Gelu Duminică:

"Pun aici, ca să fie scris:
Participare la vot: 33-34%
PSD: 31%
PNL: 26%
USR-PLUS: 15 %

PSD + ALDE puțin mai mult decât PNL + Alianța.

La 40% participare, si peste, primele două partide fac rocada. Si PNL + Alianța mai mult decât PSD + ALDE.

Așa că, tu decizi! Participarea sau neparticiparea ta la vot poate fi semnalul că ceea ce ni se întâmplă este ok sau din contra, că nu e ok deloc. Trebuie doar să facem un eform minim să fim auziți cu adevărat", a scris Gelu Duminică pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.