Avertismentul unei jurnaliste privind sfidarea politicienilor: "Sunt cetățeni care sună la 112 cu simptome de COVID-19 și li se spune că nu mai sunt teste!" Mesajul disperat al unui cetățean a cărui mamă are probleme cardiace și e suspectă de infecție cu noul coronavirus


Avertismentul unei jurnaliste privind sfidarea politicienilor: "Sunt cetățeni care sună la 112 cu simptome de COVID-19 și li se spune că nu mai sunt teste!" Mesajul disperat al unui cetățean a cărui mamă are probleme cardiace și e suspectă de infecție cu noul coronavirus

Doamna Oana Gheorghiu – fondatoare a Asociației Dăruiește Viața, alături de doamna Carmen Uscatu – răbufnește, pe Facebook, avertizând că se practică favoritismul instituțional, în plină pandemie de COVID-19, ceea ce înseamnă că, din rațiuni ce ne depășesc, unii dintre români sunt mai egali decât alții, fapt ce trebuie cunoscut de opinia publică și sancționat sever de autoritățile abilitate. (mai multe detalii AICI)

În acest sens, vă prezentăm mesajul unui tânăr care relatează pe Facebook că în timp ce mama sa în vârstă de 59 de ani, cu probleme cardiace, nu are acces la testul privind COVID-19, deși a lucrat în aceleași spații în care a fost o persoană infectată cu respectivul virus, penelista Crina Dobre se mândrește pe Facebook că va fi testată astăzi medical, iar apoi va sta 14 zile în casă din cauza acestei "gripe banale" uitându-se la seriale pe platforma Netflix, sfidându-i astfel pe românii care așteaptă de zile în șir să primească oportunitatea de a se testa pentru a vedea dacă au respectiva afecțiune medicală.

Relatarea tânărului, pe Facebook: "Crina a lucrat în aceleași spații în care a fost senatorul PNL infectat cu COVID-19. Face glumițe pe Facebook, zice de o „gripă banală”. Urmează să fie testată și apoi pleacă acasă să se uite la Netflix.

Mama mea are 59 de ani și are probleme cardiace. Și ea a aflat azi că a lucrat în aceleași spații în care a fost o persoană infectată cu COVID-19. Ei nu i se face testul, deși face parte dintr-o categorie de risc. I s-a spus să se ducă acasă și să stea în autoizolare.

I-am arătat mamei mele postarea Crinei. „Asta e, mamă...”, mi-a răspuns".

Și jurnalista Ancuța Carolina Stanciu, redactor șef al publicației Financial Intelligence, atrage atenția pe Facebook că din ce în ce mai mulți cetățeni care prezintă simptome sună la 112, iar răspunsul pe care îl primesc este că nu mai sunt teste COVID-19 disponibile, în timp ce toți liberalii sunt testați instant.

Ancuța Carolina Stanciu, pe Facebook: "Aflu ca sunt cetățeni care suna la 112, cu simptome de COVID 19. Li se spune ca nu mai sunt teste si sunt intrebati daca vor sa vina la spital!!!

In acest timp, parlamentarii si guvernul Orban sunt testati instant, desi au dat dovada de o inconstienta crasa!

Si peste toate vine Iohannis: "Acest guvern a lucrat foarte bine de când a început criza generată de coronavirus. Am luat împreună măsurile cele mai potrivite, la timpul potrivit, și rezultatele se văd"!

RUSINE! Este revoltator!".

Astfel, jurnalista face cunoscut cazul șefei Investors Club, Raluca Ganea, care stă de câteva zile în autoizolare și nici ea, care nu prezintă simptome, cât nici prietena ei, care prezintă simptome, nu sunt băgate în seamă de către autorități. 

Raluca Ganea, pe Facebook: "WTF??? sunt in autoizolare de cateva zile, am sunat la DSP, salvare, linia verde, peste tot sa imi fac testul de COVID19. nu m-a bagat nici dracu in seama pentru ca nu am simptome. prietena mea, cu care am intrat in contact in perioada in care nu stiam ca exista posibilitatea sa fiu purtator, face febra, tuseste, deci are simptome! a sunat si ea peste tot, la fel, doar daca se inrautateste situatia i se face test si o duc la spital!! pentru ca cica nu avem capacitatea de testare acasa.

sunteti niste sfidatori oribili si jalnici!".

Subliniem că din cauza senatorului PNL Vergil Chițac, depistat pozitiv cu COVID-19, peste 1.000 de teste pentru coronavirus vor fi folosite în aceste zile doar pentru parlamentari și angajații din Parlament, membrii Guvernului și angajații de la Palatul Victoria, și alte sute de liberali care s-au aflat în preajma lui. Mai mult, reiterăm că Vergil Chițac, deși a participat la o întrunire NATO, în perioada 17-19 februarie, la care a fost și un oficial francez infectat cu noul coronavirus, situație despre care a luat la cunoștință pe 6 martie, în urma unui mesaj transmis de NATO, el a participat ulterior la o petrecere, pe 8 martie, unde erau sute de persoane, și, mai mult, a fost prezent luni la BPN al PNL. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.