Avertismentul unui deputat PNL: "PSD va încerca marți să mute data alegerilor parlamentare! Tăriceanu a fost scos primul pe piață cu acest mesaj!"


Avertismentul unui deputat PNL: "PSD va încerca marți să mute data alegerilor parlamentare! Tăriceanu a fost scos primul pe piață cu acest mesaj!"

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a semnalat miercuri, 30 septembrie, că pe parcursul zilei de marți, 6 octombrie, PSD va forța mutarea datei alegerilor parlamentare în martie, deși acestea ar trebui să se desfășoare pe 6 decembrie 2020.

"În mod evident, PSD și rudele lor sărace au toate motivele să tragă cât mai mult de timp înainte de o nouă rundă electorală, sperând că erodarea PNL peste iarnă va opri hemoragia stângii în fiefuri tradiționale precum Vrancea", a subliniat liberalul.

Raețchi, pe Facebook: "PSD va încerca marți să mute data alegerilor parlamentare în martie. Tăriceanu a fost scos primul pe piață cu acest mesaj, pentru setarea tonului. Va urma Ponta, care încearcă de luni de zile să instrumentalizeze politic pandemia - am văzut cu ce rezultate.

În mod evident, PSD și rudele lor sărace au toate motivele să tragă cât mai mult de timp înainte de o nouă rundă electorală, sperând că erodarea PNL peste iarnă va opri hemoragia stângii în fiefuri tradiționale precum Vrancea. Din acest motiv, nu vom avea un dialog rațional și responsabil despre valul doi al pandemiei și măsurile corecte pentru protejarea populației, ci doar jelanii politicianiste, în spatele cărora se ascunde frica de urne.

Având în vedere că procesul electoral pentru parlamentare a fost deja declanșat, marți e ultimul moment în care Parlamentul dominat de PSD mai poate deturna data alegerilor. Urmează câteva zile în care tema Covid va fi redescoperită și reîmbrățișată masiv de pesediști".

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a propus astăzi ca alegerile parlamentare să fie organizate în martie 2021, invocând motive de siguranţă sanitară, relatează Agerpres.

"Curtea Constituţională a stabilit că legea care prevede că Parlamentul României este cel care stabileşte data alegerilor parlamentare este constituţională. În aceste condiţii, cred că este foarte potrivit ca Parlamentul să hotărască rapid o dată pentru alegerile parlamentare. Noi suntem în favoarea organizării lor în luna martie 2021. Pentru acest punct de vedere avem câteva argumente: să ne lămurim unde suntem cu criza coronavirus. Vedem cifre din ce în ce mai mari de infectări şi încă nu au venit valurile de la deschiderea şcolilor şi alegerile locale. O amânare a alegerilor ne va permite să trecem peste sezonul virozelor şi gripelor de sezon care vor complica şi mai tare situaţia medicală", a scris Tăriceanu miercuri pe Facebook.

Tăriceanu a adăugat că, prin amânarea alegerilor parlamentare, "noile administraţii locale vor avea şansa să se aşeze, să facă pregătiri pentru iarnă şi nu să fie concentrate doar pe alegerile parlamentare".

"Asta dacă toţi reprezentanţii clasei politice consideră că cetăţeanul are întâietate. Va da timp guvernului Orban să negocieze cu statele în care trăiesc mulţi români pentru a putea organiza în siguranţă secţii de vot. Intuiesc reacţia lui Orban (Tăriceanu a obţinut un scor mic şi nu mai vrea alegeri), dar aici este vorba despre mai mult decât interesul unui partid sau altul. Este vorba dacă vrem sa rămânem într-o democraţie participativă şi liberă sau abandonăm această idee şi lăsăm să voteze în locul nostru tabletele STS-ului!", a mai precizat Tăriceanu.

Reiterăm că, după mai multe amânări în privința luării unei decizii, CCR a respins ieri sesizarea președintelui Klaus Iohannis, iar pe cale de consecință Parlamentul va fi cel care va decide data alegerilor parlamentare. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.