Avertismentul unui senator: PSD-ALDE vor lua împrumuturi din ce în ce mai mari și vor crește taxele pentru românii cu venituri medii și mari!


Avertismentul unui senator: PSD-ALDE vor lua împrumuturi din ce în ce mai mari și vor crește taxele pentru românii cu venituri medii și mari!

Senatorul PNL, Florin Cîțu, atacă Guvernul Dăncilă, mai exact sectorul finanțelor publice, care a creat datorii imense pentru România și îl acuză pe ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici că a „distrus economia și finanțele publice cu TVA defalcat, supraimpozitarea contractelor part-time, supraacciza, OUG 114 care suprataxează toate sectoarele din economie și multe, multe alte tâmpenii”. 

De asemenea, senatorul PNL avertizează că vor urma taxe pentru cei cu venituri medii și mari, dar și concedieri în sectorul bugetar.

Doar postacii PSD+ALDE platiti cu ruble nu vad criza finantelor publice.

Acum cateva zile Teodorivici anunta un imprumut de urgenta negociat in secret cu Banca Mondiala- 1 miliard de euro.

Ieri, la televiziunea de casa a PSD ministrul de finante al Romaniei, asa cum ii place lui Orlando sa-si spuna, confirma ce am aratat cu acte acum cateva saptamani:

- urmeaza sa concedize masiv din sectorul bugetar.

Pe Orlando nu-l ataca nasa lui Dragnea? Sau atacurile impotriva mea doreau sa distraga atentia de la planul PSD+ALDE de concedieri masive din sectorul bugetar?

Orlando a distrus economia si finantele publice cu TVA defalcat, supraimpozitarea contractelor part-time, supraacciza, OUG 114 care suprataxeaza toate sectoarele din economie si multe multe alte tampenii.

Gaura la buget este foarte mare si urmeaza taxe pentru cei cu venituri medii si mari si concedieri din sectorul bugetar.

Asa cum am anticipat din 2017.

Programul de guvernare al PSD +ALDE sustinut si votat si de UDMR si minoritati duce doar la somaj, inflatie, dobanzi mari. Avem inflatie mare. Avem dobanzi mari. Urmeaza somaj”, a scris Florin Cîțu.

Totodată, Florin Cîțu vorbește despre modul de administrare a bugetului de stat de către minsitrul de Finanțe, care a „cheltuit cam tot ce avea in trezorerie” și a anunțat un împrumut de la Banca Mondială de 1 miliard de euro. Astfel, în primele 4 luni ale anului curent, Guvernul Dăncilă a împrumutat 11,4 miliarde de lei.

Redăm postarea anterioară a senatorului PNL.

Situatia financiara a Romaniei este in criza. PSD+ALDE vine cu noi taxe!

In ianuarie Teodorovici ne asigura ca are bani la buget si nu are nevoie sa se imprumute. Se lauda ca poate sa se finanteze din banii din trezorerie 6 luni de zile.

Acum, dupa aproape 6 luni de zile ne anuta ca a ramas fara bani si ARE NEVOIE de un imprumut de ...ATENTIE.. 1 miliard de euro.

Mai mult, recunoaste ca a negociat conditiile acestui imprumut in ultimele luni de zile in SECRET. Adica in perioada cand il acuzam public ca nu are bani pentru plata pensiilor si salariilor.

Pe scurt.

Orlando a ramas fara bani acum cateva luni de zile. A cheltuit cam tot ce avea in trezorerie. Bancile imprumuta statul roman la dobanzi foarte foarte mari. Nevoia de finantare creste de la o luna la alta asa cum o arata cifrele oficiale ale executiei bugetare. Dupa primele 4 luni deficitul bugetar a EXPLODAT - 11.4 miliarde lei !!! Adica in primele 4 luni guvernul a trebuit sa se imprumute 11.4 miliarde lei doar pentru a plati facturile curente.

FMI este in Romania. 

Iar Orlando nu mai are ce face. Situatia financiara Romaniei este in criza. Asa ca anunta public imprumutul de la Banca Mondiala.

PSD +ALDE nu se opresc aici. Este doar inceputul.

ATENTIE!

PSD + ALDE vor lua imprumturi din ce in ce mai mari in perioada urmatoare. In schimbul dobanzilor mai mici de la BM si FMI(?) PSD+ALDE vor creste taxele pentru romanii cu venituri medii si mari”, a mai scris Florin Cîțu într-o postare anterioară.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.