Băcanu, plângere penală la DNA contra primarului Florea. Liberalul, mesaj către cetățenii care acceptă mita electorală: "Cel care primește o pungă de făină, o găleată să nu se mire dacă viața lui nu se va schimba în bine!"


Băcanu, plângere penală la DNA contra primarului Florea. Liberalul, mesaj către cetățenii care acceptă mita electorală: "Cel care primește o pungă de făină, o găleată să nu se mire dacă viața lui nu se va schimba în bine!"

Candidatul PNL-USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu, a depus o plângere penală la DNA contra edilului PSD al S5, Daniel Florea, întrucât echipa celui ultim menționat a fost surprinsă zilele trecute oferind mită electorală.

VEDEȚI ȘI: VIDEO După ce a dat tensiometre pe post de mită electorală în 2019, primarul Florea a oferit astăzi ilegal vouchere de 100 de lei pentru a cumpăra voturi

Totodată, Băcanu a lansat un mesaj prin care descurajează obiceiul unor cetățeni de a accepta mita electorală: "Cel care primeste o pungă de făină, o găleată, un cupon de cumpărături sau o excursie la băi în schimbul votului, să nu se mire dacă viața lui nu se va schimba în bine după alegerea făcută. Prin gestul său de a lua astăzi mita electorală -căci în definitiv asta este, orice cuvinte am folosi să cosmetizăm realitatea- și-a vândut dreptul de a trăi mai bine mâine. Și nu doar dreptul lui de a trăi mai bine, ci și dreptul celorlați, a celor care aleg să nu se implice, care spun că votul lor liber nu are cum să se învingă voturilor cumpărate, care închid ochii când văd cum viitorul lor este tranzacționat de politicieni corupți și de cetățeni disperați".

Redăm comunicatul liberalului:

"Prin vot, cetățenii transferă dreptul lor de a decide în numele lor acelora care au soluții pentru problemele complexe ale societății. Prin vot, cei aleși își asumă responsabilitatea să lucreze în beneficiul celor care i-au votat, să le reprezinte interesele și să se asigure că viața cetățenilor este mai bună. Dacă acest echilibru fragil este încălcat, dacă votul cetățenilor este cumpărat dinainte, buna guvernare este pusă în pericol.

Politicienii care ajung în funcții cumpărând voturi au tot interesul să nu ridice nivelul de trai al cetățenilor, pentru a fi aleși și data viitoare în aceleași condiții. Degrevați de responsabilitatea de a lucra în beneficiul celor care i-au ales, politicenii care ajung în funcții dând mită electorală sunt preocupați doar să acumuleze bani negri pentru voturile viitoare și deturnează fondurile publice de la investiții, la acțiuni de imagine fastuoase la adăpostul cărora pot fura în liniște.

Cel care primeste o pungă de făină, o găleată, un cupon de cumpărături sau o excursie la băi în schimbul votului, să nu se mire dacă viața lui nu se va schimba în bine după alegerea făcută. Prin gestul său de a lua astăzi mita electorală -căci în definitiv asta este, orice cuvinte am folosi să cosmetizăm realitatea- și-a vândut dreptul de a trăi mai bine mâine. Și nu doar dreptul lui de a trăi mai bine, ci și dreptul celorlați, a celor care aleg să nu se implice, care spun că votul lor liber nu are cum să se învingă voturilor cumpărate, care închid ochii când văd cum viitorul lor este tranzacționat de politicieni corupți și de cetățeni disperați.

Eu am ales să mă implic și să trag un semnal de alarmă. Am decis să nu admit ca viitorul cetățenilor sectorului 5 să fie cumpărat de un primar care nu a făcut nimic pentru ei și care a făcut totul pentru cei din gașca lui. Am depus la DNA plângere penală pentru mită electorală împotriva lui Florea.

Nu mă voi opri aici. Voi demasca orice încercare de deturnare a democrației și de cumpărare a voturilor în sectorul 5, pentru că doar așa se poate schimba destinul acestui sector!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.