Barna s-a sucit privind intrarea la guvernare. Reacția unui consultant politic: Fraților, luați-i consilieri!


Barna s-a sucit privind intrarea la guvernare. Reacția unui consultant politic: Fraților, luați-i consilieri!

După ce a spus că USR va intra la guvernare doar după alegeri – anticipate sau la termen sau că va susține un nou guvern al opoziției, dar din Parlament, Dan Barna s-a răzgândit. Acesta a spus, joi, că partidul pe care îl conduce poate intra la guvernare în orice moment și că va participa la discuții în caz că guvernul Dăncilă pică la moțiunea de cenzură.

Reacția lui Dan Barna vine după ce liderul PLUS, Dacian Cioloș a declarat cu o zi în urmă că Alianţa USR PLUS este gata să intre la guvernare, dar cu legitimitate în Parlament, care să permită aplicarea unui program de restructurare

“Colegii de la USR au declarat public că vor susţine moţiunea de cenzură şi spunem lucrul acesta de aproape un an de zile că acest Guvern trebuie să plece acasă. (...) Acest lucru a fost dovedit şi la alegerile parlamentare, când oamenii s-au exprimat şi vizavi de ce se întâmplă în ţara asta. Deci suntem într-o situaţie în care legitimitatea acestei majorităţi scăzuse la cel mult o treime din susţinerea electoratului şi totuşi în Parlament au avut o majoritate care le-a permis să rămână la guvernare. Acum se pare ca miracolul se destramă, domnul Tăriceanu nu mai susţine Guvernul, pentru că nu-şi mai găseşte locul şi interesele acolo”, a afirmat Cioloş miercuri.

Jurnalistul George Rîpă a taxat răzgândirea lui Barna spunând că acesta trebuie să învețe că în politică nu te poți răzgândi de pe o zi pe alta.

“Omul ăsta trebuie să învețe cât mai repede că în politică nu te poți răzgândi de pe o zi pe alta. Nu o poți întoarce la 180 de grade cât ai bate din palme.

A făcut-o mai întâi cu investițiile rusești și chinezești, acum cu intrarea la guvernare.

Fraților, luați-i consilieri, trimiteți-l la școală, cumpărați-i cărți. Sau măcar țineți-l ascuns.

Nici pe Klaus nu-l dă afară din casă expertiza pe o grămadă de domenii. Dar măcar ăla vorbește rar și te mai păcălește”, a scris Rîpă pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.