Băsescu anunță că-l susține pe Iohannis în turul doi al prezidențialelor, în timp ce Paleologu pune condiții


Băsescu anunță că-l susține pe Iohannis în turul doi al prezidențialelor, în timp ce Paleologu pune condiții

La cum arată în aceste momente dinamica exit-poll-urilor și cea a rezultatelor parțiale se prefigurează un tur doi al alegerilor prezidențiale între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

CITIȚI ȘI: Turul unu prezidențiale 2019. Exit-poll IRES/CURS-Avangarde/Sociopol: unul dintre ele include și Diaspora

CONSULTAȚI ȘI: Al doilea exit-poll IRES: Diferența dintre Barna și Dăncilă se reduce ușor

În acest context, candidatul PMP la prezidențiale, Theodor Paleologu, a spus la Digi24 că nu a luat o decizie privind acordarea susținerii în turul doi pentru Klaus Iohannis, întrucât are o serie de condiții pentru liberal.

"Pe mine mă interesează valorile, mă interesează principiile. Or, pentru mine dezbaterea este un principiu fundamental al democrației și vreau să văd cum se raportează domnul Iohannis la valorile și la ideile pe care le-am susținut cu tărie pe parcursul acestei campanii. Vreau să văd cum se raportează la ideile mele și dacă preia ceva din ideile mele și atunci va avea eventual sprijinul meu", a declarat Paleologu.

În același timp, fostul președinte al României, Traian Băsescu, avea la România TV o poziție diferită față de Theodor Paleologu. Întrebat duminică seară dacă în turul doi va susţine candidatul dreptei, Traian Băsescu a răspuns: „Categoric da!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.