Băsescu îi lasă drumul liber lui Nicușor Dan către funcția de primar: "Eu m-am jucat puțin" Fostul președinte, apel către PNL, USR și PMP pentru depesedizarea totală a Capitalei

Eurodeputatul PMP Traian Băsescu a reiterat joi la Digi24 că îl susține pe Nicușor Dan pentru funcția de primar al Capitalei și, mai mult, a lansat un apel către PNL, USR și PMP să se unească pentru a furniza un candidat comun și pentru fiecare sector al Bucureștiului pentru ca PSD să piardă complet. 

Băsescu: "Eu am anunțat de câteva l uni că Nicușor Dan e candidatul care poate reprezenta toate partidele de dreapta. PNL, slavă domnului, nu s-a mai încăpățânat ca la alegerile trecute să vină cu perdanți și a acceptat ideea că Nicușor Dan e cel mai profilat pentru funcția de primar general. Lucrurile merg spre bine. 

Vă pot spune, dacă ne dă Dumnezeu minte la toți, și facem candidaturi în bloc pentru candidații dreptei, PSD pierde și sectoarele. O alianță PNL-USR-PMP nu are cum să fie bătută de PSD".

Astfel, Băsescu a anunțat că nu va candida pentru funcția de edil în contextul în care PNL și-a anunțat susținerea pentru Nicușor Dan, spunând că a lansat ideea unei eventuale candidaturi pentru a stimula partidele anti-PSD să găsească o soluție. 

Băsescu: "Eu m-am jucat puțin pentru a stimula partidele să găsească o soluție. Dacă nu găseau o soluție, aș fi fost obligat să candidez ca să îmi tractez partidul. Slavă Domnului că au găsit soluția! (...) Dacă a contribuit cu ceva acest joc cu candidatura la desemnarea lui Nicușor Dan m-aș bucura foarte mult".