VIDEO. Bătăușul lui Firea de la Calea Victoriei. Mitică Dragomir era în 1989 mai bogat ca familia Ceaușescu. Casa lui din Brașov ascundea bogății inimaginabile, era o adevărată peșteră a lui Ali Baba

Prezentat de actualul primar general Gabriela Firea drept o valoare cu experiență și carieră care merită să facă parte din viitoarea sa echipă de consilieri municipali, Dumitru (Mitică) Dragomir a avut o ieșire violentă, cu picioare ridicate în aer pentru a lovi, joi seară, un om care îl întreba despre trecutul său comunist. Întâmplarea s-a petrecut pe Calea Victoriei, în fața postului B1, unde pe Mitică Dragomir l-a întâmpinat, la ieșirea din emisiunea nejurnalistului Silviu Mănăstire, revoluționarul Marian Ceaușescu.

„De ce minți, bă boule? Da, mă, da sunt (comunist, n.red). Bă dobitocule! A lu mă-ta”, a replicat Mitică Dragomir când Ceaușescu i-a spus că a fost comunist, slugă a lui Ion Coman (conducătorul represiunii revoluției de la Timișoara, din decembrie 1989) și Postelnicu (Tudor Postelnicu, fostul șef al Securității ceaușiste, care a condus reprimarea grevei minerilor din V. Jiului în 1977) și că a acumulat o avere pe care, dacă am avea organe abilitate și competente, nu ar avea cum s-o justifice.


După un schimb de replici violent, presărat cu multe jigniri, Don Corleone (cum i se mai spunea colaboratorului Gabrielei Firea pe când conducea Liga Profesionistă de Fotbal ca un adevărat mafiot și combinator, acumulând o bogăție impresionantă în vremea în care se făceau cele mai mari blaturi din fotbal) a sărit în repetate rânduri să-l lovească cu piciorul pe Marian Ceaușescu. L-a ținut însă șoferul bolidului de lux care îl aștepta parcat cu portiera deschisă după colț, pe strada Ion Câmpineanu. Agățat de gâtul șoferului care s-a comportat impecabil, încercând în permanență să-l ducă pe apucat de la fața locului, vreo două șuturi tot a reușit Don Corleone să-i șteargă lui Ceaușescu. Filmarea realizată de acesta din urmă a devenit însă virală și este elocventă pentru echipa de „profesioniști” reciclați de doamna Firea.Biografia unui mafiot veritabil

Pe 24 noiembrie 1976, Mitică Dragomir este condamnat la trei luni de închisoare pentru "practicarea de jocuri de noroc (poker și Barbut)".

În 10 ani însă, Mitică ajunge președintele clubului de fotbal al miliției, Victoria București. Cu tinicheaua condamnării legată de coadă, pe acea vreme deveneai, practic, un proscris, fiindu-ți interzis orice acces într-o instituție cum era cea a Miliției. Așa ceva era greu de închipuit, chiar și cu rezultate remarcabile la fotbal. Această paradoxală evoluție a fost pusă, de unii, pe seama unei strânse legături cu Securitatea. Numai că, din 2005 cetățeanul Dragomir deține un document eliberat de CNSAS care atestă că nu a fost colaborator sau agent al securităţii ca poliţie politică, scrie siteul romaniatv într-un amplu material dedicat lui Don Corleone.

În acele vremuri, Mitică devine și milițian, dobândind gradul de căpitan. Legăturile sale cu familia Ceaușescu și cu Securitatea, chiar și cu patalama de la CNSAS, sunt însă indubitabile pentru oricine știe cum ajungeai în aerul rarefiat al cercurilor exclusiviste de putere din acei ani.

Ceaușescu s-a făcut că nu vede blaturile lui Mitică Dragomir din anii în care a condus FCM Brașov, deși erau reclamații și dovezi indubitabile în acest sens, mai ales că șmecheriile acestuia s-au dovedit esențiale pentru promovarea echipei ceaușiste de fotbal Viitorul Scornicești. Blatul aranjat de Don Corleone, prin care Viitorul Scornicești a câștigat cu 18 la 0 a intrat definitiv în istoria complicată a fotbalului românesc.

“Mi-am dat ceasul înapoi și i-am scos pe oaspeții de le Electrodul Slatina din vestiare. Cum nu existau atâtea mijloace de comunicare, nu știam cu cât a învins Flacăra Moreni, contracandidata noastră la promovare. Am vrut să fiu sigur că nu ne depășesc la golaveraj, așa că m-am gândit să le mai dăm câteva. S-a terminat 18 la zero”, a povestit Mitică Dragomir prin anii 90. Vezi VIDEO mai jos.

RomâniaTV (siteul): „După fuga lui Ceaușescu, revoluționarii indignați de opulența dictatorului, au percheziționat, puțin cam prea…entuziaști locuințele nomenclaturiștilor. Atunci, Mitică a scăpat.

Pe 7 ianuarie 1990, proaspăt reînfințata poliție română îl arestează pe milițianul Dumitru Dragomir și îi perchiziționează locuința din Brașov. Rezultatul depășește orice așteptări, punând în umbră luxul pentru care fuseseră acuzați Ceaușeștii.

Procesul verbal al percheziției din 7 ianuarie 1990 la domiciliul din Brașov al lui Mitică Dragomir este o materializare a peșterii a unui Ali Baba al anilor 90. Un Ali Baba care prefera bunurile de proveniență străină.

În bazarul lui Mitică au fost găsite: cafea, băuturi, haine de piele, cristaluri și bijuterii în cantități stupefiante. Multe telefoane, calculatoare, casetofoane, videorecordere, un frigider și patru congelatoare. În garaj se aflau două Dacii 1300. S-au mai găsit 12 librete CEC cu câștiguri în autoturisme, două cecuri cu dobândă în valoare de 68.000 lei și suma de 27.000 de lei în numerar, o geantă de piele cu cifru dublu în care se găseau 4.700 de lei, documente sportive și 22 de carnete de legitimații. (Vezi AICI inventarul complet al bunurilor deținute de Dragomir)

Și, parcă, pentru a confirma acuzele din reclamația muncitorilor de la Steagul Roșu, referitoare la obținerea de bani negri și din confecționarea pungilor de plastic, la aceeași percheziție s-a găsit și un aparat de confecționat pungi din nylon. Referitor la acest vast bazar, Mitică avea să spună în declarația sa de inculpat, așa cum fac mai toți acuzații, că alții sunt de vină.

“Toate bunurile dobândite în perioada cât am fosţ președinte la Asociația sportivă "Victoria"și pentru care nu am acte de vamă, le-am introdus în țară cu ocazia sosirii din diferite turnee organizate în străinătate. La sosirea în țară niciodată nu ne-a facut control vamal. Când soseam la aeroport eram așteptați de conducători din partea ministerului de interne și nu ne mai făcea nimeni control", a explicat Dragomir.

Tot atunci a fost arestat și Marin Bărbulescu, fostul șef al Miliției Capitalei, dar și șeful lui Mitică, la clubul Victoria. Și la acesta s-au găsit bogății provenite din turnee fotbalistice. Dacă spunem doar că Marin Bărbulescu avea acasă 457 de sticle de băuturi fine, lucrurile devin clare. Numai că inculpatul Marin Bărbulescu declara, atunci, că el nu este băutor…” 

După Revoluție și după o condamnare mai mult simbolică raportată la infracțiunile comise, la relațiile deosebit de strânse cu Securitatea și familia Ceaușescu, pentru Mitică Dragomir începe o fabuloasă perioadă de refacere. Mitica pasăre Phoenix ar fi invidioasă și ar lua notițe dacă ști cum a decurs viața unui fost tovarăș infractor după evenimentele din decembrie 1989.

În 1991, înființează un ziar sportiv (Sportul Românescu, cu redactor șef Ovidiu Ioanițoaia) și se insinuează în structurile Ligii Profesioniste de Fotbal încă de la apariția acesteia (1992), conducând-o apoi vreme de 17 ani (între 1996-2013). A fost și parlamentar de două ori din partea PRM, iar, pe lângă uriașa avere pe care a aculumat-o în fantasticii ani de tranziție când corupția era o calitate, nu o infracțiune nepedepsită de lege, Don Corleone beneficiază și de trei pensii de lux (206.400 de lei).

Ultima condamnare pentru Don Corleone, astăzi în vârstă de 74 de ani, a venit în 2019 din partea Tribunalului București: patru ani cu executare într-un dosar DNA în care mafiotul din fotbal și politică este acuzat de luare de mită (în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1) şi complicitate la spălare de bani. 

Potrivit DNA, Dumitru Dragomir a pretins 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro), de la Ioan Bendei (fostul director al RCS - RDS SA), "în scopul atât de a îndeplini, cât și de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum și de a îndeplini acte contrare acestora".

La începutul acestei luni, actualul primar general Gabriela Firea care aspiră la un nou mandat în această funcție, și-a anunțat echipa de consilieri municipali printre aceștia numărându-se și omul a cărui biografie complicată ați putut-o citi mai sus (și care a sărit la bătaie în ciuda vârstei înaintate), explicându-le alegătorilor săi că îl recomandă valoarea, cariera și competența.