Bianca Venter, studentă la jurnalism, mesaj de Centenar: Le urez românilor să fie mai solidari! EXCLUSIV INTERVIU


Bianca Venter, studentă la jurnalism, mesaj de Centenar: Le urez românilor să fie mai solidari! EXCLUSIV INTERVIU

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Cu ocazia sărbătoririi Centenarului și a Zilei Naționale a României redacția podul.ro a luat legătura cu Bianca Venter, studentă la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București și pasionată de dansuri populare, pentru a acorda un scurt interviu.

Reporter Podul.ro: Cum vezi România la 100 de ani de la Marea Unire?

Bianca Venter: Cum văd eu România la 100 de ani de la Marea Unire, oare? Cred că nu e România pentru care se luptau strămoșii noștri. Adică, nu cred că ar fi mândri de noi acum, însă dacă privim latura frumoasă a României, oamenii, cu siguranță, au același suflet bun. Țara noastră a traversat multe perioade care și-au pus amprenta asupra sa, asupra modului de guvernare și a schimbărilor de zi-cu-zi până la urmă. Am rămas în România pentru că o iubesc, la fel cum o iubesc mulți alți români. Am reprezentat România cu multă mândrie și emoție în suflet atunci când dansam în afara țării.

Reporter Podul.ro: Ce mesaj transmiți românilor cu ocazia Centenarului? 

Bianca Venter: Românii au o puternică identitate națională, o legătură între trecut, prezent și viitor, adică tradiția. Tradiția, portul popular și patriotismul sunt cele mai de preț calități de care nu ar trebui să uite românii. Le urez să fie fericiți, sănătoși și să fie mai solidari. Cred că de asta au uitat unii oameni, să fie solidari. La mulți ani mai buni decât până acum! La mulți ani, România mea frumoasă!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.