BILANȚ coronavirus: 24.622 de persoane infectate în întreaga lume, 493 de morți și 3223 de cazuri extrem de grave. Există și vindecări totale

  • ACP
  • Feb 5, 2020, 14:13
  • 516

Cu trecerea timpului numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus crește alarmant, iar China, țara de origine a bolii, pare că nu reușește să facă față epidemiei în mod eficient.

În momentul de față sunt înregistrate 24.387 de persoane infectate în China și 24.622 în toată lumea, din care 3223 (13%) aflate în stare critică. Numărul deceselor a ajuns la 491 în China, ultimul fiind înregistrat pe 5 februarie, iar numărul total al deceselor pentru toate țările afectate este de 493 – mai multe detalii AICI.

De notat că planează foarte multe semne de întrebare asupra cifrelor oficiale emise de China comunistă, unde cenzura și fake-news-ul sunt practici predilecte. De asemenea, 1030 dintre pacienți au fost recuperați, vindicați total, diverse surse susținând însă și alte cifre. 

Chinezii au construit rapid două spitale provizorii în Wuhan (locul de unde a început răspândirea virusului) și amenajează din ce în ce mai multe spații medicale, dar nu au reușit, cel puțin până acum, să găsească un tratament care să dea rezultate foarte clare, ori un vaccin eficient împotriva virusului ucigaș. Oficialii comuniști chinezi au recunoscut, săptămâna acesta, că există o mulțime de lipsuri și dificultăți în gestionarea epidemiei, chiar și numărul necesar de măști chirurgicale, costume și ochelari de protecție fiind greu de asigurat de statul communist – mai multe detalii AICI.

Până în prezent au fost testate în China (și în alte câteva țări) tratamente cu medicamente folosite pentru tratarea HIV (Lopinavir și Ritonavir), în combinație cu cele folosite la tratarea gripei, medicii din Tailanda anunțând că au înregistrat deja unele rezultate încurajatoare – detalii AICI.

De asemenea, în Statele Unite a fost testat un tratament experimental administrat primului pacient american infectat cu coronavirus și, la o singură zi după începerea medicației, pacientul s-a simțit deja mai bine, iar după patru zile febra i-a dispărut. Medicamentul folosit – Remdesivir – a fost conceput pentru tratarea Ebola, de compania americană Gilead, dar încă nu a primit aprobarea pentru a fi lansat în Statele Unite. Compania Gilead face acum testarea tratamentului cu Remdesivir într-un spital din Beijing, sperându-se ca rezultatele din Statele Unite să fie obținute și pe un număr semnificativ de pacienți în China – mai multe detalii AICI.  

Din Marea Britanie a venit azi știrea că găsirea unui vaccin pentru coronavirus este destul de aproape, timpul de dezvoltare a acestuia fiind scăzut de la 2-3 ani la doar 14 zile. Unul dintre cercetătorii de la Imperial College din Londra, Robin Shattock, a anunțat că poate începe testele pe animale, pentru definitivarea vaccinului, săptămâna viitoare, urmând ca rezultatele pe oameni să fie finalizate în cursul verii.

”Abordarea convențională durează, de regulă. cel puțin doi sau trei ani înainte de a se ajunge la testele clinice, dar noi am ajuns la producerea unui candidat în laborator în doar 14 zile”, a declarat Robin Shattock.

Chiar și în aceste condiții, vaccinul va fi gata prea târziu pentru oprirea răspândirii rapide din prezent a virusului ucigaș, dar va putea fi utilizat dacă va urma o revenire a acestuia, a mai explicat cercetatorul – mai multe detalii AICI.