Ana Birchall, noi acuzații grave la adresa pesedistului Tinu: "A săvârșit infracțiunea de uzurpare de calități oficiale!"

Într-un articol anterior, a fost semnalat faptul că Andrei Tinu, demis de către premierul Ludovic Orban din funcția de șef al Autorității Naționale pentru Cetățenie, a încălcat legea prin faptul că nu a renunțat la respectivul post în care a fost numit politic de PSD și, mai mult, a continuat să semneze documente din partea instituției.

CITIȚI ȘI: Rusofilul Tinu apelează la Dorneanu pentru a rămâne cocoțat în fruntea ANC și semnează ilegal documente. Birchall: "Sesizez public organele competente, administrative și judiciare, să ia măsurile legale ce se impun!"

Astfel, fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a precizat că toate actele semnate de Tinu după publicarea deciziei premierului în Monitorul Oficial sunt nule și ilegale, fostul șef ANC săvârșind infracțiunea de uzurpare de calități oficiale.

Birchall, pe Facebook: "Am încercat să ignor ce tot spune domnul Tinu - alias Tinu Superglue - pentru că mi s-a părut că nu merită efortul. Dar sincer, rar mi-a fost dat să văd așa tupeu: să fii numit politic într-o funcție eminamente politică și să tragi cu dinții cu atât de mare disperare să ramâi în funcție e ceva...

Pentru acuratețe juridică: cele două decizii ale PM-ului invocate de Tinu NU sunt identice. A doua decizie a PM-ului NU este suspendată de drept, este în vigoare, produce efecte, iar domnul Tinu este eliberat legal din funcție.

Prin urmare, toate actele semnate de domnul Tinu după publicarea celei de-a doua decizii a PM-ului în M.Of. sunt nule de drept, nelegale, iar, în opinia mea, domnul Tinu a săvârșit infracțiunea de uzurpare de calități oficiale conform art. 258 alin 2 Cod Penal care spune clar că: "(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează fapta funcționarului public care continuă să exercite o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii". Organele competente, administrative și judiciare, trebuie să se autoseziseze și să pună capăt acestor ilegalități și abuzuri!".

Andrei Tinu a invocat în repetate rânduri, pentru a rămâne șef al ANC, o hotărâre a Curții de Apel București din data de 7 ianuarie prin care a fost suspendată prima decizie a premierului privind demiterea din funcție (din data de 11 decembrie 2019), dar care nu are niciun efect asupra celei de-a doua decizii a șefului Executivului, Ludovic Orban, publicată în Monitorul Oficial pe 30 martie, prin care Tinu a fost destituit din nou din funcție.

CITIȚI ȘI: Omul rușilor, dat afară din fruntea Autorității Naționale pentru Cetățenie cu sprijinul Anei Birchall: "Îmi exprim speranța că și DNA va avansa cu ancheta!"

CONSULTAȚI ȘI: Rusofilul Tinu apelează la Dorneanu pentru a rămâne cocoțat în fruntea ANC și semnează ilegal documente. Birchall: "Sesizez public organele competente, administrative și judiciare, să ia măsurile legale ce se impun!"

Privind banii pe care i-a câștigat ca șef al ANC, conform ultimei declarații de avere pe care a depus-o în februarie 2020, Andrei Tinu a încasat un venit anual de 110.131 de lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 9.177 de lei, la care s-au adăugat diurne în valoare de 2.016 lei.