Birchall pune tunurile pe Ciolacu: "Să își îndrepte curiozitatea către Comisia Juridică și să întrebe de ce proiectul de lege privind confiscarea extinsă zace în sertare din decembrie 2017?! Oare de ce?"


Birchall pune tunurile pe Ciolacu: "Să își îndrepte curiozitatea către Comisia Juridică și să întrebe de ce proiectul de lege privind confiscarea extinsă zace în sertare din decembrie 2017?! Oare de ce?"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a arătat din nou nemulțumit, luni seară la B1TV, de faptul că moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban a reprezentat un eșec. În acest sens, Ciolacu a aruncat cu săgeți către deputații neafiliați, enunțând numele Anei Birchall, despre care a insinuat că și-a negociat viitorul politic cu cei de la PNL, motiv pentru care a lipsit de la votul privind moțiunea de cenzură. "Chiar sunt curios să văd viitorul doamnei Ana Birchall", a mai precizat Ciolacu.

CITIȚI ȘI: Ciolacu, încă supărat că nu a dat jos Guvernul Orban, dă vina și pe Birchall: "Sunt curios să văd viitorul acesteia!"

Replica deputatei neafiliate Ana Birchall a venit la scurt timp, aceasta solicitându-i public președintelui PSD, Marcel Ciolacu, să spună când, cu cine și pentru ce a negociat ea prezența și votul la moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban. Mai mult, Ana Birchall i-a transmis lui Ciolacu, dacă tot e un om curios din fire, "să își îndrepte curiozitatea către Comisia Juridică din Camera Deputaților și să îi întrebe (asumând că nu știe) de ce proiectul de lege privind confiscarea extinsă zace în sertarele Comisiei Juridice din decembrie 2017".

De altfel, amintim că Marcel Ciolacu a mințit cu nonșalanță un cetățean, căruia i-a transmis că PSD a votat în Parlament un proiect de lege privind confiscarea extinsă a averilor ilegale.

MAI MULTE DETALII: Ciolacu minte grosolan: "Confiscarea extinsă a averilor este un proiect votat de PSD"! Ce s-a întâmplat de fapt cu respectiva inițiativă legislativă

Birchall, pe Facebook: "Inteleg ca aseara intr-o emisiune TV domnul Marcel Ciolacu s-a aratat curios privind viitorul carierei mele. Este o vorba din batrani care spune "sa nu mori de grija altuia” dar nu despre acest lucru as vrea sa scriu acum ci despre faptul ca domnul Ciolacu asuma ca orice vot este negociabil si tranzactionat in interes personal! Domnul Ciolacu ar fi trebuit sa ma cunoasca suficient de bine astfel incat sa stie ca NU sunt din categoria parlamentarilor care "negociaza cu si astfel de lucruri" pentru interesul personal! Ii solicit domnului Ciolacu sa spuna, in regim de urgenta, cand, cu cine si pentru ce "am negociat" eu prezenta si votul meu la motiunea de cenzura? In caz contrar astept scuzele publice pe care cu siguranta le datoreaza! Nu stiam ca domnul Ciolacu este un om curios din fire dar daca tot este asa curios poate ar fi bine sa isi indrepte curiozitatea catre Comisia Juridica din Camera Deputatilor si sa ii intrebe (asumand ca nu stie) de ce proiectul de lege privind confiscarea extinsa zace in sertarele Comisiei Juridice din decembrie 2017!?? Oare de ce??

P.S. Cat despre absenta mea de la motiunea de cenzura, nu a fost deloc subita ci anuntata public: nu am dorit să particip la un demers care nu avea nimic de-a face cu agenda reală a românilor, tot mai mult afectati de pandemia Covid-19, ci mai mult cu jocurile de putere tipic dâmbovițene. Nu exista nicio logică să introduci o moțiune de cenzură cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale și doar cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare, la termen. Am si spus atunci ca personal mi-aș fi dorit ca, în această perioadă, jocurile politice să fie lăsate deoparte și toți oamenii politici, indiferent de culoarea politică, să colaboreze constructiv, exclusiv în slujba românilor cinstiți care așteaptă soluții practice, nu declarații politice".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.