Birchall, război total cu Arsene: "Sper ca la vot, locuitorii frumosului județ Neamț să îl trimită la lada de gunoi a istoriei!"


Birchall, război total cu Arsene: "Sper ca la vot, locuitorii frumosului județ Neamț să îl trimită la lada de gunoi a istoriei!"

Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a criticat decizia PSD de a nu-l exclude din partid pe baronul de Neamț, Ionel Arsene, deși a avut un limbaj abject la adresa acesteia în urmă cu câteva luni. Arsene a fost iritat de faptul că Birchall a recomandat unei comisii de anchetă să arunce un ochi și pe un contract dubios girat de baronul PSD de Neamț. Amintim că Arsene, din postura de președinte al Consiliului Județean Neamț, a pus pe tavă un contract de 85 de milioane de euro, fără TVA, unei firme apropiate, Mavgo Holding, controlată de Ginel (Gheorghe Vlasie), fiind într-o relație de rudenie cu pesedistul, care i-a botezat copilul. Astfel, enervat că Birchall a luat în vizor contractul dubios, Arsene a avut o ieșire incalificabilă, inclusiv pe Facebook, postând o serie de injurii.

MAI MULTE DETALII: FOTO Simțind zângănitul de cătușe, Arsene a scos arsenalul de amenințări și înjurături la adresa Anei Birchall. Fosta ministră a Justiției solicită analizarea tuturor contractelor de achiziții de pe perioada stării de urgență

Arsene, pe Facebook: "Am mai văzut și o curcă securistă și urâtă cu spume că scrie despre mine pe facebook! Acestei javre securiste pot doar să-i recomand cu drag o carte care o reprezintă! Cartea se numește: "Suge-o, Ramona!".

Ulterior, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va lua măsuri în cazul derapajului lui Arsene, dar, în mod previzibil, nu s-a ținut de cuvânt. Mai mult decât atât, Ciolacu și-a arătat susținerea pe 15 septembrie, în cadrul unei emisiuni TV, față de Ionel Arsene, fiind iritat atunci când cel ultim menționat a fost catalogat drept baron local.

CITIȚI ȘI: Reforma PSD, o iluzie! Ciolacu: "Să mă ierte Dumnezeu, Arsene e baron local?". Președintele CJ Neamț și-ar fi cumpărat un Bentley din averea obținută prin metode aflate în atenția procurorilor

Ciolacu: "Să mă ierte Dumnezeu, domnul Arsene e baron local? Eu n-am auzit până acum. Doar pentru că e președinte de Consiliu Județean? Sintagma de baron local vine și dintr-un anumit comportament. Eu îl cunosc bine pe domnul Arsene. Eu n-am văzut la Ionel Arsene vreodată un comportament de baron. Are anumite probleme juridice, e trimis în judecată. Există prezumția de nevinovăție. Totuși, că ne place, că nu ne place trăim în Europa și suntem un stat european. Oriunde în Europa se respectă această prezumție de nevinovăție".

În acest context, Birchall și-a manifestat speranța că electoratul din județul Neamț îl va trimite pe baronul local Ionel Arsene la lada de gunoi a istoriei în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie. Totodată, Birchall i-a cerut din nou socoteală președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a insinuat că aceasta a negociat cu PNL neparticiparea la moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban.

Birchall, pe Facebook: "M-aș fi așteptat ca domnul Ciolacu să îl dea afară din partid pe acest domn că doar a condamnat public comportamentul și limbajul suburban al domnului Arsene spunând: "Eu nu pot să fiu solidar cu acest limbaj și nu accept acest limbaj de la niciun pesedist în spațiul public. O să discut și cu domnul Stănescu să vedem ce urmează și ce atitudine vom adopta". Mai mult, a și promis că va lua o decizie în interiorul partidului... Au trecut câteva luni bune de atunci și observ că "decizia" este de susținere și promovare, în loc să îl fi dat afară la lada de gunoi a istoriei, acolo unde îi este locul! Să înțeleg că acele declarații de condamnare au fost simple declarații fără nicio valoare? Sper ca la vot, locuitorii acestei frumoase zone să îi dea lui Arsene lecția pe care o merită și să îl trimită acolo unde îi este locul!

P.S. Observ că domnul Ciolacu încă nu a răspuns spunând clar unde, când, cu cine și pentru ce "am negociat" eu neparticiparea mea la moțiunea de cenzură... Încă mai aștept cel puțin scuzele pe care cu siguranță le datorează!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.