Blat PNL-PSD? Raluca Turcan: "E ca și cum ai sugera că necuratul și-a dat mâna cu apostolul"

Vicepremierul interimar Raluca Turcan a acordat marți un interviu pentru Libertatea în cadrul căruia a vorbit inclusiv pe marginea acuzațiilor potrivit cărora PNL a făcut blat cu PSD pentru a se ajunge la alegeri parlamentare anticipate, iar alegerea primarilor în două tururi să pice. 

Astfel, liberala a subliniat că "a invoca un blat între PSD și PNL este ca și cum ai sugera că necuratul și-a dat mâna cu apostolul".

Mai mult, Turcan a invocat victoria PNL la alegerile europarlamentare și prezidențiale, cât și moțiunea de cenzură de succes împotriva Guvernului Dăncilă pentru a argumenta că nu poate fi vorba despre un blat PNL-PSD. 

Raluca Turcan: "A invoca un blat între PSD și PNL este ca și cum ai sugera că necuratul și-a dat mâna cu apostolul. Pentru că până acum trei ani, în Parlament, PNL a fost cel mai ferm și mai matur opozant al PSD. Și cel mai eficient. Am reușit, cu toate că multă lume invoca și atunci așa-zise blaturi cu PSD-ul, să învingem zdrobitor PSD-ul la alegerile europarlamentare, să dăm o lecție pe termen lung PSD-ului la alegerile prezidențiale, să dărâmăm pentru prima dată un guvern PSD de la guvernare. Cine își imaginează că PNL ar putea să dea mâna cu PSD, pur și simplu nu a înțeles că lucrurile s-au schimbat radical în PNL.

Unii invocă blatul. Și, cu cât spun mai des acest cuvânt, au senzația că îi conving pe oameni. Până la urmă, pe oameni îi conving rezultatele. Un om de rând înțelege".