Bogdan Pîrlog poate candida pentru șefia Secției Speciale. CSM a reevaluat decizia inițială


Bogdan Pîrlog poate candida pentru șefia Secției Speciale. CSM a reevaluat decizia inițială

CSM a admis contestația lui Bogdan Pîrlog privind vechimea privind cariera sa în magistratură. Inițial, Bogdan Pîrlog a primit aviz negativ din partea CSM pentru candidatura la șefia Secției Speciale întrucât ar avea o vechime sub 18 ani în legătură cu cariera de magistrat.

Sâmbătă, procurorul Bogdan Pîrlog a anunțat că a contestat decizia CSM deoarece are o vechime în magistratură de 18 ani și 8 luni. 

Astfel, Bogdan Pîrlog va participa la interviul pentru candidatura la șefia Secției Speciale, instituție pe care dorește să o desființeze. În cursă pentru șefia SS se mai află Adina Florea și Sorin-Eugen Iasinovschi, care au au fost admiși din prima în vederea candidaturii.

Principalele obiective ale lui Pîrlog:

a. Sistarea imediată a activității Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.
b. Sistarea imediată a activității procurorilor din cadrul secției ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.
c. Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.
d. Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.
e. Sesizarea unităților de parchet competente a efectua urmărirea penală față de procurorii din cadrul secției, care au comis infracțiuni în activitatea desfășurată în cadrul secției (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)

În prezent, Bogdan Pîrlog este prim-procuror adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.