BREAKING NEWS Catedrala Notre-Dame din Paris ARDE ca o torță. Primarul capitalei franceze: un INCENDIU TERIBIL

Un amplu incendiu a izbucnit, luni seară, la catedrala Notre-Dame din Paris. Potrivit G4media.ro, informația a circulat inițial pe rețele sociale, unde au fost postate filmulețe și fotografii de la fața locului, însă a fost confirmată, potrivit BBC, și de pompierii francezi.

La ora publicării acestei știri, incendiul nu este sub control. Catedrala este vizitată de 14 milioane de turiști anual.

Potrivit aceleiași surse, Biserica Catolică din Franța a lansat anul trecut un apel de strângere de fonduri pentru reabilitarea monumentului ajuns azi la vârsta de 850 de ani.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, scris pe Twitter că în jur a fost creat un perimetru de securitate și vorbește despre un „incendiu teribil”. Primarul adjunct al capitalei franceze l-a etichetat și el drept unul „important”, trasnsmite și Le Monde. Acesta le-a cerut oamenilor să stea la distanță pentru a nu îngreuna inervenția pompierilor.

Din datele existente rezultă că pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările de la Notre-Dame în jurul orei locale 19.00 (20.00, ora României), iar Le Monde arată că, potrivit martorilor oculari, flăcările ar fi izbucnit cel mai probabil cu 10 minute înainte.