Breaking News: Primul român MORT de COVID-19 în Italia. MAE și autoritățile italiene confirmă

Ministerul Afacerilor Externe și Grupul de Comunicare Strategică anunță că un cetățean român a murit în Italia, din cauza COVID-19, acestă situație fiind confirmată de autoritățile italiene.

Bărbatul care a decedat mai suferea și de alte probleme de sănătate.

Decesul este anunțat într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică: „În urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.”

Nu mai puțin de 250 de morți și peste 2000 de noi infectări au fost anunțate în ultimele 24 de ore, în Italia, bilanțul acesta fiind cel mai negru din ultimele trei săptămâni, de când a izbucnit pandemia de COVID-19 în Europa.

Aceasta în condițiile în care guvernul de la Roma a luat măsuri de o duritate fără de precedent, încă de acum câteva zile, întreaga țară fiind sub carantină. 

După trei săptămâni de pandemie COVID-19, Italia înregistrează, potrivit Digi24 TV, 1266 de morți și peste 6000 de îmbolnăviri.