Bufonul politic își elogiază stăpânul


Bufonul politic își elogiază stăpânul

Nesimțirea politică a acestui individ nu cunoaște vreo limită, dar nici hotare: de la Chișinău ajunge tocmai la Vladivostok, cu o coordonare clară la Moscova. Acolo-i fericirea lui supremă, acolo sunt rădăcinile lui dodoniste, acolo își vede destinul plenar împlinit.

Doar o persoană absolut ingrată, plină de ură față de valorile euro-atlantice și românești putea să debiteze asemenea enormități (cu referire la asistența internațională acordată Republicii Moldova pentru combaterea pandemiei de coronavirus) prin a spune că ”...ajutor real am primit din China, Federația Rusă, Elveția, Turcia, care urmează să trimită ajutor umanitar. SUA au acordat un lot de calculatoare Centrului de triaj de la „Moldexpo”. Aceste țări au venit cu un ajutor umanitar concret”. Pentru a-și îndeplini integral misiunea de obediență totală față de Kremlin, exponentul acestuia la Chișinău își continuă aberațiile precum că țările Uniunii Europene, inclusiv România, au făcut doar ”declarații cu promisiuni...”.

La obrazul gros și de tureatcă al lui Dodon trebuie să reacționăm pe potrivă, inclusiv pentru vocabularul incult și agramat și pentru incredibilele insinuări, pe care, intenționat, le proliferează zilnic. Pentru Dodon și ortacii lui socialiști nu mai există elementara recunoștință pentru asistența financiară enormă oferită de statele membre ale Uniunii Europene, de România și de SUA ca Republica Moldova să supraviețuiască ca entitate statală. Pentru el și pentru psrm-iștii lui (virusați incurabil de ură euro-atlantică) există doar Vladimir Vladimirovici Putin, doar Rusia, doar “steaua rubinie a Kremlinului”.

Vă mai aduceți aminte cum Dodon a tăbărât în stil mojicesc asupra Ambasadorilor României, Poloniei și al Uniunii Europene pentru că aceștia nu ”tănțuiau” după muzica lui rusească? În schimb n-a scos (absolut niciodată!) vreun cuvânt la adresa Ambasadorului Rusiei, deși motive erau mai mult decât suficiente, în primul rând fiind vorba de retragerea forțelor rusești de ocupație de pe teritoriul nostru.

O elementară familiarizare cu asistența externă oferită Republicii Moldova pe perioada coronavirusului ne demonstrează, fără drept de tăgadă, că anume Uniunea Europeană și statele ei membre ne susțin financiar, economic, social, dar și politic. În locul intervențiilor sale zilnice sau săptămânale de genul ”președintele răspunde”, care sunt pline de ridicol și de lipsă totală de substanță, Dodon ar trebui să pună mâna pe carte și să citească următoarele statistici, pe care lesne le poate găsi el sau nenumărații lui conslieri prezidențiali (atât locali, cât și cei străini, cu stea în frunte!) chiar pe site-ul guvernului. 

După familiarizarea detaliată cu aceste statistici concludente, care ne spun cine sunt adevărații donatori și susținători ai Republicii Moldova, apare fireasca întrebare: a где же, всё-таки, ваша Russia, товарищь Дoдон? (unde, totuși, este Rusia voastră, tovarășe Dodon?).

Este mult prea evident că pentru Igor Dodon condiția politică de ”холоп” (română: sclav; germană: sklave; maghiară: rabszolga; turcă: köle) sau cea de ienicer (turcă: yeniçeri; rusă: янычар; germană: janitschar; maghiară: janicsár) constituie un motiv de mândrie personală și de profundă satisfacție sufletească. Doar pe această axă nouă (stabilită de Moscova) își orientează el prioritățile, doar astfel își vede el viitorul.

Dar viitorul nostru este absolut diferit de cel al lui Dodon. Viitorul nostru este cu acele țări și organizații europene și internaționale care ne respectă și ne ajută constant și dezinteresat, care nu au la noi trupe militare de ocupație, care ne doresc și ne susțin efectiv pentru ca să trăim civilizat, într-o zonă de prosperitate și democrație, de stabilitate și securitate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.