Bugetul Companiilor Locale declarate ilegale a fost votat. Sumele se ridică la aproximativ 1 miliard de lei


Bugetul Companiilor Locale declarate ilegale a fost votat. Sumele se ridică la aproximativ 1 miliard de lei

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a votat, miercuri, bugetele a 18 Companii Municipale, iar suma totală se ridică la aproximativ 1 miliard de lei, relatează MEDIAFAX

Reamintim că deciziile de înființare a acestor companii au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel București

Pe ordinea de zi a ședinței CGMB s-au aflat 19 proiecte care prevăd aprobarea bugetelor pentru 19 Companii Municipale, dintre care 18 au primit votul consilierilor, la limită de 28 de voturi „pentru”. Bugetul celor 18 companii se ridică la aproximativ 1 miliard de lei.

Înființarea Companiilor Municipale a fost anulată de către Curtea de Apel București anul trecut.

Mai mult, Curtea de Apel București a respins, marți, cererea de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit că toate companiile municipale au fost înființate ilegal, se arată într-un comunicat al USR București.

USR București a obținut încă o victorie în instanță în dosarele privind înființarea companiilor municipale. Ieri (marți), Curtea de Apel București a respins cererea de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit că toate companiile municipale au fost înființate cu încălcarea legii. În luna noiembrie a anului trecut, instanța a constatat că aceste companii au fost înființate cu încălcarea legii pentru că hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi, așa cum ar fi trebuit”, se arată într-un comunicat transmis, marți, de USR București.

Potrivit sursei citate, în ciuda faptului că decizia a fost definitivă, Gabriela Firea ar fi căutat diverse artificii juridice „în speranța că ar putea anula această decizie”.

De asemenea, Roxana Wring susține că în cazul în care aceste companii ar fi desființate de către PMB, Gabriela Firea ar recunoaște că au fost înființate ilegal.

Gabriela Firea tot speră să găsească o soluție juridică pentru a nu desființa companiile. Pentru că dacă le-ar desființa, ar recunoaște de fapt că a greșit de la bun început. Și dacă a greșit, atunci ar trebui să răspundă pentru cele 600 de milioane de lei cât a costat această eroare. Nu setea de dreptate o macină pe Gabriela Firea, ci teama că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a acoperi această pierdere colosală pe care a produs-o municipalității”, a declarat Roxana Wring.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.