Buzatu, serie de declarații scandaloase: Nu sunt convins că actorii știau pentru ce protestează! O parte din milioanele de români care nu au manifestat posibil să aprecieze OUG 7


Buzatu, serie de declarații scandaloase: Nu sunt convins că actorii știau pentru ce protestează! O parte din milioanele de români care nu au manifestat posibil să aprecieze OUG 7

Baronul local PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a făcut luni, 4 martie, o serie de declarații scandaloase privitoare la protestele din ultima vreme. Concret, despre manifestația actorilor împotriva OUG 7 Buzatu a precizat că ei nu știau cel mai probabil ce prevede acea ordonanță. 

Sunt aproape deloc convins că actorii, evident, personalităţi artistice, unele de marcă ştiau foarte bine Ordonanţa împotriva căreia protestau şi că acea Ordonanţă cuprindea prevederi care îi afecta direct. Haideţi să fim serioşi un pic totuşi în ţara asta.

M-am aplecat cu foarte-foarte mare atenţie asupra acestei Ordonanţe şi am văzut că e destul de complexă, adică trebuie ceva timp, cultură juridică, aş zice chiar şi îndrumare în cazul unui om care nu se ocupă cu lucrurile astea, ca să pricepi toate aspectele respective.

Eu nu cred că actorii au făcut treaba aceasta într-un mod conştient sau poate chiar pe baza unui curs. Totuşi, n-ar fi bine ca înainte de a face anumite lucruri, să vedem despre ce este vorba?”, a afirmat Dumitru Buzatu, luni, pentru RFI.

Totodată, Buzatu a spus că unii magistrați au interese extrem de puternice pentru a păstra ceea ce s-a construit pe vremea regimului Băsescu.

„Magistraţii, dincolo de litera legii sunt şi ei oameni, sunt şi de dreapta şi de stânga, oameni care nu au nici o conduită politică, nici un vector politic care să-i orienteze. Unii dintre dânşii au nişte interese extrem de puternice ca ceea ce a fost construit pe vremea domnului Băsescu să nu se strice şi ca acele lucruri, sistemul, aşa-zisul sistem să funcţioneze în continuare, a mai spus Buzatu.

Mai mult, Dumitru Buzatu a transmis că nu au fost foarte mulți oameni la protestele anti-OUG 7, deci o parte din milioanele de români care au stat acasă ar putea fi chiar de acord cu ce prevede ordonanța. 

„E un drept al oamenilor să protesteze împotriva a ceea ce crede de cuviinţă. Trebuie să remarcăm totuşi că au rămas acasă câteva milioane de oameni şi e posibil ca acele milioane de oameni sau cel puţin o parte din acele milioane de oameni să aprecieze acest cadru legislativ, a conchis liderul organizaţiei vasluiene.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.