(C)Iordache a sărit în sus când i s-a solicitat să aștepte punctul de vedere al Comisiei de la Veneția privind Codurile penale: "Să-i așteptăm de parcă vine Mesia?"


(C)Iordache a sărit în sus când i s-a solicitat să aștepte punctul de vedere al Comisiei de la Veneția privind Codurile penale: "Să-i așteptăm de parcă vine Mesia?"

PSD-iștii au alergie la ceea ce înseamnă stat de drept, respectiv justiție independentă. Acest fapt a fost demonstrat și marți, 23 aprilie, în cazul dezbaterilor privind modificarea Codului penal și Codului de Procedură Penală. 

Concret, senatorul PNL Alina Gorghiu a cerut amânarea dezbaterilor până se va finaliza vizita membrilor Comisiei de la Veneția pentru ca cei din Comisia Iordache să poată lua act și de analiza oficialilor europeni. 

„Țineți cont că în aceste zile în românia se află în vizită de lucru experții Comisiei de la Veneția. Sunt discuții și dezbateri pe tema Codului penal și Codului de procedura penală și legile justiției. Mi se pare lipsit de înțelepciune să tranșăm astăzi. Propun să amânăm discuția pe săptămâna viitoare pentru că mi se pare important că această comisie să vadă și concluziile Comisiei de la Veneția pe tema Codului penal și Codului de procedura penală”, a spus Gorghiu.

Întrucât Iordache și cei din gașca infracțională PSD simt o repulsie când aud de instituții, de organe care pledează pentru un stat de drept, pentru lupta anticorupție, social-democratul a sărit în sus spunând despre Comisia de la Veneția că nu este "Mesia", deci nu ar fi un motiv să fie amânate dezbaterile privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. 

„Comisia de la Veneția nu vine pentru Codul penal și Codul de Procedură Penală, vine doar pe legile justiției. Să așteptăm să vină Comisia de la Veneția, parcă vine Mesia? Ce să spună Comisia de la Veneția?”, a replicat Iordache.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.