(C)Iordache, lăsat fără jucărie. Comisia mafiei pe care a condus-o a fost desființată

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au aprobat, marţi, solicitarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, privind desfiinţarea comisiei speciale pentru legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache, informează g4media.ro

Proiectele de lege şi propunerile legislative cu care este sesizată această comisie specială vor fi transmise comisiilor permanente de specialitate pentru întocmirea rapoartelor.

În comisia condusă de deputatul PSD Florin Iordache au fost aduse numeroase modificări controversate și extrem de criticate atât legilor justiției, cât și Codurilor penale. De asemenea, tot această comisie a propus înființarea Secției Speciale de investigare a magistraților. Deciziile în cadrul comisiei au fost luate cu voturile PSD, ALDE și UDMR.

Amintim că președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, anunța pe 30 iulie că va propune desființarea Comisiei Iordache, cea care s-a ocupat de modificările aduse legilor justiției și codurilor penale. Poziția lui Marcel Ciolacu a venit după decizia CCR de a respinge modificările aduse de Comisia Iordache codurilor penale. 

CITIȚI ȘI: Victorie pentru opoziție. CCR a admis sesizările formulate de Iohannis, PNL și USR privind Codul Penal și Codul de Procedură Penală

”Am luat act ieri (luni-n.r) de decizia CCR. Mai mult ca sigur, am anunțat deja că o să avem o nouă abordare. În primul rând, o să propun colegilor mei desființarea comisiei Iordache sau comisia specială care s-a ocupat de modificările de justiție, a codurilor penale, a codurilor de procedură penală. Ele o să intre într-un parcurs parlamentar normal. În primul rând la Senat, ca și primă Cameră sesizată, în Comisiile juridice. Se pare că funcționalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă ea a avut un impact public negativ și asupra partidului pe care îl reprezint, dar și asupra instituției Parlamentul României. O să avem o abordare, în primul rând prioritățile fiind deciziile neconstituționale deja declarate de către CCR și pe urmă o să vedem dacă este oportun o altă modificare atât la codurile penale, cât și la codurile de procedură penală”, a declarat Marcel Ciolacu, în Parlament, potrivit Mediafax.