Calendarul învestirii Guvernului Orban 2, întârziat la maxim de PSD. Orban: ”Arată o tendință de tergiversare!”

Birourile Permanente Reunite (BPR) au decis marți calendarul învestirii Guvernului Orban 2. Zilele stabilite sunt 17, 18 și 19 februarie, iar votul în plen – peste două săptămâni, pe 24 februarie, la ora 16:00, cu mult mai tâziu decât audierea pe repede-nainte a Guvernului Dăncilă, de unde putem concluziona că PSD-ul trage de timp pe cât mai mult posibil pentru a amâna alegerile anticipate. 

"Respectă termenul maxim de 15 zile, dar este un calendar lent, care arată o tendință de tergiversare din partea Parlamentului, din partea Birourilor reunite dominate de PSD. În ceea ce ne privește, miniștrii vor fi pregătiți, se vor prezenta la audieri", a declarat Ludovic Orban, la Parlament. 

Președintele PNL a ținut să dea asigurări că va face tot posibilul pentru declanșarea alegerilor anticipate în ciuda încercărilor PSD de a trage de timp:

"De asemenea, ne vom prezenta pe data de 24 februarie cu obiectivul declarat de a provoca alegerile anticipate, de a da puterea cetăţenilor să aleagă un nou parlament, mai corect, mai cinstit, mai reprezentativ şi care să fie o piatră de temelie pentru un program de modernizare a României", a mai spus el.