Calendarul învestirii Guvernului Orban 2, întârziat la maxim de PSD. Orban: ”Arată o tendință de tergiversare!”


Calendarul învestirii Guvernului Orban 2, întârziat la maxim de PSD. Orban: ”Arată o tendință de tergiversare!”

Birourile Permanente Reunite (BPR) au decis marți calendarul învestirii Guvernului Orban 2. Zilele stabilite sunt 17, 18 și 19 februarie, iar votul în plen – peste două săptămâni, pe 24 februarie, la ora 16:00, cu mult mai tâziu decât audierea pe repede-nainte a Guvernului Dăncilă, de unde putem concluziona că PSD-ul trage de timp pe cât mai mult posibil pentru a amâna alegerile anticipate. 

"Respectă termenul maxim de 15 zile, dar este un calendar lent, care arată o tendință de tergiversare din partea Parlamentului, din partea Birourilor reunite dominate de PSD. În ceea ce ne privește, miniștrii vor fi pregătiți, se vor prezenta la audieri", a declarat Ludovic Orban, la Parlament. 

Președintele PNL a ținut să dea asigurări că va face tot posibilul pentru declanșarea alegerilor anticipate în ciuda încercărilor PSD de a trage de timp:

"De asemenea, ne vom prezenta pe data de 24 februarie cu obiectivul declarat de a provoca alegerile anticipate, de a da puterea cetăţenilor să aleagă un nou parlament, mai corect, mai cinstit, mai reprezentativ şi care să fie o piatră de temelie pentru un program de modernizare a României", a mai spus el.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.