Călin Popescu Tăriceanu s-a făcut de râs în direct, arătând că poate fi mai ridicol și habarnist chiar decât echipa „Mitică Dragomir” a Gabrielei Firea


Călin Popescu Tăriceanu s-a făcut de râs în direct, arătând că poate fi mai ridicol și habarnist chiar decât echipa „Mitică Dragomir” a Gabrielei Firea

Parcă niciodată alegerile locale nu fură mai nesănătoase. Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, formațiune cu șanse uriașe să dispară după alegerile parlamentare, și candidat la Primăria Capitalei face eforturi disperate să depășească în ridicol și senilitate echipa de valori geriatrice propusă recent de Gabriela Firea pentru CGMB.

Întrebat marți seară la Digi 24, despre costurile unei călătorii cu autobuzul, Tăriceanu, care spunea că vrea să fluidizeze traficul în București prin acordarea de gratuitate absolută pe transportul în comun, a dat un răspuns din categoria „băi, parcă și mie mi-e rușine de rușinea lui”. Și dacă ar avea puțin bun simț și demnitate, ar trebui să-și retragă candidatura, să nu ne mai încarce cu neștiința și indolența lui. L-am asistat social destul atâtea decenii în care a fost ba ministru, ba premier, ba parlamentar, ba atacant principal la independența justiției. Cred că avem măcar dreptul de a nu mai fi terorizați electoral de toți decrepiții.

 „Dacă vrem să descongestionăm Bucureștiul, una din ideile mele, care poată să pară populistă la prima vedere, este să mergem spre transportul public gratuit, pentru ca vom stimula oamenii să lase mașinile în parcare”, a spus Tăriceanu la Digi24.

Moderatoarea emisiunii l-a întrebat dacă știe cât costă un bilet de autobuz.

CP Tăriceanu: Da, sigur că știu.

Moderatoare: Cât?

CP Tăriceanu: Depinde de distanța pe care mergi.

Moderatoare: O călătorie?

CP Tăriceanu: 3 lei.

Moderatoare: 1,30 lei, domnule Tăriceanu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.