Camelia Tabacu prezintă scenariul în care CCR va da lovitura fatală României: "Mi-e că povestea cu Meleșcanu e doar ca să atenueze șocul a ceea ce va urma"


Camelia Tabacu prezintă scenariul în care CCR va da lovitura fatală României: "Mi-e că povestea cu Meleșcanu e doar ca să atenueze șocul a ceea ce va urma"

Jurnalista Camelia Tabacu pune lupa pe ultimele mutări pe scena politică românească și atrage atenția că decizia CCR prin care Meleșcanu rămâne fără șefia Senatului poate fi doar o fumigenă la nivel imagologic a instituției pentru a atenua șocul ce va să vină. 

Concret, CCR poate fi actorul principal care pune capăt speranței că primarii vor fi aleși în două tururi. Astfel, Camelia Tabacu prezintă următorul scenariu: "Orban își agajează răspunderea în Parlament pentru locale în două tururi. PSD depune moțiune. Moțiunea nu trece, guvernul rămâne, iar legea e adoptată...moment în care intervine CCR. Game over".

Redăm postarea Cameliei Tabacu:

"Meleșcanu e doar un securist zaharist căruia i-a expirat termenul de valabilitate. Se leapădă de el că nu le mai e de cine știe ce folos. Să nu credeți că le-a pocnit iubirea de democrație și stat de drept pe hienele de la CCR. Așa că jubilați moderat și prudent. Mi-e că povestea cu Mele e doar ca să atenueze șocul a ceea ce va urma. Adică nu vom avea nici alegeri în două tururi, nici anticipate.

Scenariul e simplu: Orban își agajează răspunderea în Parlament pentru locale în două tururi. PSD depune moțiune. Moțiunea nu trece, guvernul rămâne, iar legea e adoptată...moment în care intervine CCR. Game over".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.