Când sistemul își protejează acoliții. Milițanul mincinos de la Gerota a scăpat de dosarul penal, deși a infectat zeci de persoane cu COVID-19 și a închis un spital întreg


Când sistemul își protejează acoliții. Milițanul mincinos de la Gerota a scăpat de dosarul penal, deși a infectat zeci de persoane cu COVID-19 și a închis un spital întreg

Parchetul General a clasat dosarul în care polițistul pensionar Nelu Lupu a fost acuzat că a infectat zeci de oameni de la Spitalul Gerota și membri ai familiei după o excursie în Israel, relatează ziare.com.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus clasarea cauzei atât cu privire la infracțiunile de zădărnicirea combaterii bolilor (art.352 alin. 1 Cod penal), cât și pentru fals în declarații ( art.326 Cod penal), fapte atribuite fostului ofițer de Poliție șef de Poliție, infectat cu virusul SARS-COV-2 și internat în data de 5 martie la Spitalul de urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota”, motivând că nu s-ar fi putut stabili cert, cu argumente științifice, împrejurarea în care persoană internată s-a infectat și dacă această a fost sau nu sursă infectării cvasi-generalizate de la Gerota. 

"În lipsa altor testări, realizate asupra altor pacienți, vizitatori, personal medical, anterior sau în perioada internării persoanei vizate, sursă "inițială" de SARS-COV-2 din Spitalul de Urgență "Profesor Doctor Dimitrie Gerota" rămâne nesigură, variantele teoretice - imposibil de înlăturat la un nivel de certitudine impus de standardul de probațiune utilizat în procesul penal - fiind nenumărate",  se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.

Cazul fostului polițist Nelu Lupu - colonel în rezervă, fost adjunct al Poliției Capitalei la un moment dat - a făcut valuri la începutul pandemiei de COVID-19 pentru că acesta a ascuns zile în șir faptul că a fost plecat în străinătate, infectând, pe lângă cadre medicale și alți pacienți ai spitalului, numeroși membri ai propriei familii.

Povestea „milițianului”, cum i s-a spus prin presă și rețelele de socializare, a suscitat un interes deosebit și datorită conexiunilor acestuia cu mafia ADP de la sectorul 4, mai exact cu controversatul șef al acestei companii, Marian Goleac, mâna dreaptă a primarului Daniel Băluță care și-a falsificat diploma de bac, dar și cu interlopii din sector pe care i-ar fi scăpat de multe dosare penale. DETAII AICI și AICI

Și iată că astăzi binele făcut de milițianul Nelu atâtor pușcăriabili i se întoarce într-o formă oarecum similară.

Referitor la falsul în declarații (Nelu Lupu nu a completat în formularul medical vizita făcută în Israel), procurorii spun că"în perioada în care făptuitorul a călătorit în Israel, Israel și Palestina nu se aflau pe lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă pentru care se recomandă carantinare, respectiv autoizolare la domiciliu, motiv pentru care, atât făptuitorul, soția acestuia, cât și ceilalți membri ai grupului organizat cu care a călătorit nu aveau nicio obligație în acest sens, la întoarcerea în România din Israel".

"Cercetările au stabilit că nicio persoană dintre cele care au călătorit împreună cu făptuitorul (80 de persoane) nu a fost confirmată cu virusul SARS COV-2, fapt care, alături de alte probe administrate a dus la excluderea scenariului de infectare cu coronavirus a făptuitorului în cadrul călătoriei în statul Israel".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.