Când vrei să pari simpatic și inteligent, dar reușești să fii doar un antenist penibil! Sinecuristul CNA Radu Herjeu somează PSD-ul să spună cu cât îl plătește pe Timmermans ca să convingă electoratul să voteze cu ciuma roșie


Când vrei să pari simpatic și inteligent, dar reușești să fii doar un antenist penibil! Sinecuristul CNA Radu Herjeu somează PSD-ul să spună cu cât îl plătește pe Timmermans ca să convingă electoratul să voteze cu ciuma roșie

Crescut și hrănit peste un deceniu în ograda securistului Dan Voiculescu, Radu Herjeu, unul din cei mai controversați și părtinitori membri ai Consiliului Național al Audiovizualului, are o nouă ieșirea publică de gâgă, susținând pe Facebook că pozițiile exprimate de înalții demnitari europeni Timmerans și Tajani*, față de asaltul mafiei asupra justiției din România, fac un imens serviciu PSD-ului.

 Herjeu (care, după zece ani de trudit la Antena, 1 a fost recompensat cu o sinecură la CNA, nu la nivelul lui Carmen Avram, dar orișicât): „Eu solicit public PSD-ului să informeze poporul cu cât îi recompensează pe agenții săi electorali, Timmermans și Tajani? Pentru că e clar pentru oricine cu mai mult de 3 neuroni că, de fiecare dată când unul dintre ei deschide gura pentru a certa și amenința România că nu face și nu drege, 100 de cetățeni indeciși până acum se hotărăsc să meargă la vot și să pună ștampila pe social-democrați! (sau pe ALDE).

PS. Pentru cititorii și editorii hotnews, acesta este un pamflet. Mai puțin ultima parte”

*Frans Timmermans este prim vicepreședintele Comisiei Europene, iar Antonio Tajani este președintele Parlamentului European.

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și-a exprimat, miercuri, în deschiderea sesiunii plenare de la Bruxelles, îngrijorarea față de punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi de către Secția specială de investigare a magistraților. El a spus că această măsură înseamnă limitarea libertăților fostei șefe DNA, inclusiv deplasarea în străinătate și vorbitul cu presa, și a făcut un apel la autoritățile de la București să nu îi pună obstacole în calea candidaturii la șefia Parchetului european. Tajani a precizat că Parlamentul European o sprijină în continuare pe Laura Codruța Kovesi pentru această funcție.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a adresat un avertisment extrem de dur la adresa guvernului Dăncilă. Într-o conferință de presă la sediul Comisiei, Timmermans a spus, tot ieri, că dacă guvernul va adopta OUG care să garanteze impunitatea demnitarilor de rang înalt, Comisia Europeană va reacționa rapid, ”în termeni de zile”. Timmermans a vorbit și despre candidatura lui Kovesi, dar și despre secția specială pentru anchetarea magistraților.

Mădălin Istrate, de la vice.com: „Că tot vorbeam de tineri, chiar Radu Herjeu, unul din membrii CNA, pare că-l are ca idol pe Mircea Badea. Serios, folosește frecvent același limbaj pe care probabil îl vede ca pe o formă de umor (sau așa ceva) asupra „tinerilor frumoși și liberi” care ies să protesteze și uneori îi mai face și proști pe față. Alteori imunzi. Diferența majoră e că Herjeu e membru CNA și tocmai el ar trebui să sancționeze astfel de abateri. Însă cum naiba să faci asta când tocmai tu le practici?! Astfel de oameni le dau liber fraților de cruce ca Badea și Gâdea în media românească”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.