Caramitru Jr., derapaj grav la adresa colegei Florina Presadă. Replica senatoarei: "Oamenii care ne-au votat vor altceva! Hai să nu fim ca ceilalţi!"


Caramitru Jr., derapaj grav la adresa colegei Florina Presadă. Replica senatoarei: "Oamenii care ne-au votat vor altceva! Hai să nu fim ca ceilalţi!"

Andrei Caramitru, unul dintre USR-iștii care se ocupă de elaborarea programului de guvernare al Alianței USR PLUS, este mai degrabă cunoscut în prezent pentru o serie de derapaje grave la adresa presei.

Ultimul derapaj al lui Caramitru Jr. ține de ancheta RISE Project ce vizează proiectele pe fonduri europene ale președintelui USR Dan Barna. Andrei Caramitru a preluat retorica pușcăriașului Liviu Dragnea și a acuzat jurnaliștii RISE Project că fac parte din "statul paralel": "RISE. Dacă luați doar 3 litere din numele lor, ce cuvinte se pot forma? Ca la scrabble? Eu am găsit două cuvinte deocamdată: SRI și SIE", a scris Andrei Caramitru pe Facebook. Este doar unul dintre derapajele useristului Andrei Caramitru, ceea ce a determinat o reacție critică la adresa acestuia din partea unei colege de partid și anume senatoarea Florina Presadă. 

Astfel, senatoarea USR Florina Presadă i-a transmis lui Caramitru Jr. că "jurnaliştii nu au menirea să mângâie frumos pe cap politicienii, indiferent cine sunt aceşti politicieni", ci dimpotrivă. Totodată, senatoarea i-a atras atenția lui Andrei Caramitru să nu-și mai bată joc de libertatea de exprimare. 

Postarea Florinei Presadă: "Am spus deja de mai multe ori că nu sunt de acord cu luările de poziţie ale lui Andrei Caramitru cu privire la diferite demersuri jurnalistice sau luările de poziţie ale unor jurnalişti din spaţiul public. Jurnaliştii trebuie lăsaţi să îşi facă treaba cum ştiu ei mai bine şi să îşi exprime opiniile fără teama că vin politicienii să îi certe. Asta înseamnă să ne respectăm unii pe ceilalţi, asta înseamnă libertatea de exprimare, asta înseamnă democraţia!

Jurnaliştii nu au menirea să mângâie frumos pe cap politicienii, indiferent cine sunt aceşti politicieni. Dimpotrivă.

Sunt 30 de ani de când experimentăm libertatea. Andrei, te rog, nu-ţi bate joc de ea!

Iubeşte România cu ochii deschişi!".

Dar Caramitru Jr. nu a menajat-o nici pe colega sa de partid și a sărit să o atace catalogând-o "naivă".

Comentariul lui Andrei Caramitru: "Ești naiva. Crezi ca trăiești in Suedia. Așa nu Reușești nimic. E foarte păcat".

În cele din urmă, Florina Presadă l-a urecheat pe Andrei Caramitru amintindu-i că cetățenii au votat USR pentru altceva, nu pentru certuri pe Facebook și atacuri la persoană.

Replica Florinei Presadă: "Aşa sunt eu, mai naivă. Crezând că luptăm să schimbăm lucrurile, să fie ca în Suedia, ghidându-ne după principii "din Suedia". Oamenii care ne-au votat vor altceva, Andrei. Hai să nu fim ca ceilalţi, nu schimbăm nimic aşa".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.