Carantină în orașul chinez Wuhan, locul unde a apărut virusul ucigaș Coronavirus. Nimeni nu intră, nimeni nu iese


Carantină în orașul chinez Wuhan, locul unde a apărut virusul ucigaș Coronavirus. Nimeni nu intră, nimeni nu iese

Orașul Wuhan din China, locul unde a apărut virusul ucigaș Coronavirus, a fost închis. Nimeni nu mai are voie să intre în metropola cu 11 milioane de locuitori și nici să mai iasă de acolo. Traficul aerian și feroviar a fost suspendat. Nici transportul public nu mai funcționează și, potrivit autorităților, acesta a fost închis temporar.

Concret, miercuri seara traficul aerian și cel feroviar spre și dinspre orașul Wuhan a fost suspendat, transmite Euronews. De asemenea, transportul public a fost întrerupt temporar și nimeni nu are voie să iasă și să intre în metropola în care locuiesc 11 milioane de oameni. Turiștii care intenționau să sosească în oraș nu au mai fost primiți.

Coronavirusului 2019-nCoV s-a răspândit deja în alte provincii chineze, dar şi în Japonia, Thailanda, Coreea de Sud şi Statele Unite.

Numărul morţilor a urcat într-o zi de la 9 la 17, potrivit unor surse oficiale de la Beijing. Totul, în condițiile în care au fost confirmate peste 500 de cazuri de infectare cu coronavirusul botezat „2019-nCoV”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.