Carmen Dan, declarație de un cinism incredibil după uciderea polițistului. „Se întâmplă și astfel de tragedii...Nu îl mai putem aduce înapoi”

La scurt timp după uciderea polițistului Cristian Amariei în misiune la Izvin, Timiș, cel puțin trei polițiști cunoscuți în spațiul public i-au solicitat ministrului de Interne, Carmen Dan, să demisioneze considerând-o vinovată mai ales de dotările depășite și lipsa protecției elementare cu care sunt trimiși oamenii legii pe urmele infractorilor. Este vorba despre Traian Berbeceanu, fostul șef BCCO Alba, Marian Godină, Brașov, și de șeful sindicatului Europol, Cosmin Adreica.

Într-o intervenție nocturnă la Antena 3, Carmen Dan nu numai că nu și-a pus problema demisiei, ci a aruncat vina pe cei care au contestat la CCR o lege care ar fi întărit autoritatea polișistului. De parcă, chiar și cu autoritatea întărită, polițiștii pot face față infractorilor care trag asupra lor fără armament modern sau veste antiglonț.

”Vreau să transmit condoleanţe familiei şi camarazilor poliţistului ucis. Era un poliţist bun, cu 20 de ani de experienţă. Este un eveniment teribil pentru noi, cu care, din fericire, nu ne confruntăm prea des. Criminalitatea în ţara noastră nu are un caracter atât de violent, dar se întâmplă şi astfel de tragedii. Colegii mei sunt mobilizaţi până la ultimul pentru a-l prinde pe criminal. Din păcate, pe poliţistul ucis, tată a doi copii, nu îl mai putem aduce înapoi. Ne gândim ce putem face pentru familie, să îi ajutăm cum putem. Am avut o lege care a fost aprobată în Parlament, atacată la CCR, care nu a putut intra în vigoare. Cred că nu greşesc când spun că a fost cel mai dezbătut proiect de act normativ din ultimii doi ani. Această lege va face obiectul unei iniţiative parlamentare, eu nu renunţ ca acest pachet, care reprezintă un mijloc prin care întărim autoritatea poliţistului, să treacă şi să intre în vigoare” a spus ministrul Carmen Dan.

Vă reamintim că una din preocupările principale ale actualului ministru de Interne a fost în ultimul an dotarea Jandarmeriei, vinovată pentru intervenția brutală din 10 august 2018 împotriva populației pașnice, al cărei buget pentru muniţii şi armament de tip de război a crescut cu 520%.

Polițistul de 43 de ani de la Postul de Poliţie Recaş a fost împuşcat  mortal duminică, în misiune în comuna Izvon, de un bărbat urmărit internațional pentru tâlhărie.

Fostul șef BCCO Alba, comisarul Traian Berbeceanu, a transmis, pe Facebook, un mesaj după moartea polițistului aflat în misiune în Timiș, reproșându-i ministrului de Interne, Carmen Dan, că agentul nu avea echipamentul de protecție promis în urmă cu doi ani.

 "S-a mai prăpădit un polițist aflat în misiune, doamna Carmen Dan. De astă dată, împușcat de un infractor recidivist, urmărit internațional. Nu doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecție, nu era dotat cu vreuna dintre miile de veste antiglonț promise în urmă cu doi ani. Nu doamnă ministru, polițistul ucis și colegii lui nu erau înarmați cu pistoalele de ultimă generație promise, ci cu pistoletele Carpați, vechi, decalibrate și absolut neperformante. Știm, doamna ministru, că partidul care v-a propulsat în funcție a risipit energii și resurse deosebite pentru amnistie, pentru grațiere, pentru reducerea limitelor prescripției faptelor penale. Poate că de aceea, doamnă ministru, nu v-a mai rămas timp să vă gândiți la polițiștii înjunghiați în gări și la cei împușcați în misiune, la lipsurile logistice deosebite ale celor care-și desfășoară activitatea în stradă. Știm însă sigur că vă veți grăbi cu înaintarea în grad, post mortem, a EROULUI NOSTRU! Gest care nu mai folosește nimănui, doamnă ministru...", a scris Traian Berbeceanu pe pagina sa de Facebook.