Carmen Dan iese din conul de umbră în care a intrat pentru a mânji comemorarea a 2 ani de la 10 august: "Unii m-au acuzat că sunt o idealistă! Eu cred că mai am ceva de spus în politică!"


Carmen Dan iese din conul de umbră în care a intrat pentru a mânji comemorarea a 2 ani de la 10 august: "Unii m-au acuzat că sunt o idealistă! Eu cred că mai am ceva de spus în politică!"

Găzara Carmen Dan, ministra de Interne care a coordonat represiunea Jandarmeriei contra manifestanților pașnici în data de 10 august 2018, a ieșit din conul din umbră în care a intrat după ce a plecat de la șefia MAI pentru a pleda la România TV că e nevinovată, spunând că unii au zis despre ea că e o idealistă pentru că nu renunță să creadă că "în țara aceasta cine nu a greșit nu are pentru ce să plătească".

Întrebată de Victor Ciutacu dacă se așteaptă să fie inculpată în dosarul 10 august, Carmen Dan a declarat: "Domnule Ciutacu, poate o să mă acuzați și dumneavoastră, cum m-au acuzat și alții, că sunt o idealistă. Dar eu continui să cred că în țara aceasta cine nu a greșit nu are pentru ce să plătească. (...) Eu cred că mai am ceva de spus în politică și nu aș vrea să se discute de Carmen Dan doar relativ la 10 august. Deocamdată mă voi implica alături de colegii mei din Teleorman de organizarea alegerilor locale. Este o situație dificilă, sunt și informații publice despre cum se negociază cu primarii, nu numai în Teleorman, dar și în alte județe. Eu mă bazez pe oamenii de partid să nu cedeze".

Mai mult, Carmen Dan a spus despre președintele Klaus Iohannis că a lansat acuzații false la adresa Jandarmeriei atât pe perioada mandatului ei, cât și în prezent.

Carmen Dan: "Nu pot și nici nu vreau să comentez despre felul în care a fost instrumentat acest dosar. Cred cu tărie că justiția se face în sala de tribunal și nu pe stradă, însă am respectat de fiecare dată decizia procurorilor, decizia instanțelor. M-am dus la DIICOT atunci când am fost solicitată, am răspuns tuturor întrebărilor care mi s-au pus și am încercat să ajut pe cât am putut la soluționarea în această etapă a dosarului. Am văzut în schimb această contradicție. Am avut de fiecare dată un actor care s-a implicat activ în derularea evenimentelor pentru că proteste au fost pe tot parcursul mandatului meu ca ministru, au culminat cu momentul 10 august și ne amintim cu toții de președintele jucător Iohannis, care era în Piața Victoriei, când cu geaca roșie, când ieșea și acuza jandarmeria fără să indice ce probe are. Și acum am constatat aceeași atitudine. Eu nu pot decât să aștept ca acest dosar să își urmeze cursul și evident, o spun încă o dată, îmi doresc ca acest capitol să fie unul încheiat, așa cum decid judecătorii sau procurorii".

La începutul articolului spuneam despre găzara Carmen Dan că a intrat într-un con de umbră după ce a plecat de la MAI, aspect reflectat de publicația Newsweek într-un material care relevă faptul că aceasta a încasat 1.250 de euro pentru fiecare frază rostită în Senat, având doar două lunar la activ. "Are zero declarații politice, zero interpelări, zero întrebări, zero interpelări adresate primului ministru", au mai precizat colegii de la Newsweek. (citiți AICI materialul complet)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.