Carmen Dumitrescu critică relaxarea taberei anti-PSD ce s-a produs după intrarea Vioricăi în cursa către Cotroceni: "Subestimați puterea celor mulți!"


Carmen Dumitrescu critică relaxarea taberei anti-PSD ce s-a produs după intrarea Vioricăi în cursa către Cotroceni: "Subestimați puterea celor mulți!"

Jurnalista și scriitoarea Carmen Dumitrescu de la publicația Liber în Teleorman critică relaxarea taberei anti-PSD produsă după ce PSD a desemnat-o pe Viorica Dăncilă candidată la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie.

Astfel, jurnalista subliniază că mai există un segment de electorat, cel mai numeros, din afara bulei de pe Facebook, predominant în mediul rural, care poate pica în capcana de a vota din nou cu PSD și implicit cu Viorica Dăncilă. În acest sens, Carmen Dumitrescu relatează un exemplu elocvent care ilustrează tipologia unei părți considerabile dintre votanții din România:

"Vă văd pe mulți foarte optimiști, după desemnarea Dăncilei candidat la prezidențiale. Că, vai, se duce PSD în cap, moare Dragnea în pușcărie, statul de drept înflorește. Eu cred că voi subestimați puterea celor mulți. Care nu sunteți voi. Voi sunteți elementele unei bule de Facebook și de realitate. Dar România e mai mare de atât. Mult mai mare. Și la România aia puțini se raportează. Dar ea există și decide în locul nostru.

Foarte bine mi-a explicat mie fenomenul un prieten de pe Facebook:

"Râdem noi, Carmen, dar...hai să facem un exercițiu de imaginație. Nea Vasile, un gospodar român, împreună cu soția lui, Lenuța, tocmai au terminat treburile prin gospodarie, au muls vaca, laptele l-au pus în găleata aia bună primită de la primarul PSD, au udat zarzavaturile și se duc în casă la televizor. Au aprins tv-ul direct pe antena 3 unde se vorbește despre coana Veo. Ce femeie frumoasă, exclamă Lenuța, și ce rochie frumoasă are. Și Lenuța are o rochie asemănătoare, pe care a purtat-o la nunta nepotului ei care a venit acum doi ani din Spania să facă nunta în România. Nea Vasile e incantat de ce declară coana Veo, și exclamă și el: ce femeie deșteaptă! Ei nu știu dacă e agramata sau nu, pentru că nici ei nu vorbesc corect. Pare o femeie gospodină, ca Lenuța lui. "Lenuțo, cred că pe doamna o votăm, se descurcă fără Dragnea, că, săracu', l-au băgat alde Soros în pușcărie". Nea Vasile și Lenuța nu au uitat că acum 5 ani, la zilele comunei, primarul PSD al lor a chemat-o pe Niculina Stoican să le cânte și au mâncat și mici gratis", scrie Carmen Dumitrescu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.