Carmen "Gaz" a aruncat cu banii ca la lăutari pe automobile de lux. Vela analizează depunerea unei plângeri penale


Carmen "Gaz" a aruncat cu banii ca la lăutari pe automobile de lux. Vela analizează depunerea unei plângeri penale

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a acuzat-o pe fostul ministru de Interne, Carmen Dan, că s-a folosit de banii ministerului pentru a achiziționa automobile de sute de mii de euro pentru clientela pesedistă.

Vela a spus că fostul minisrtru PSD a achiziționat din banii ministerului un automobil de lux BMW Seria 7 pe care ulterior l-a dat, în comodat, Camerei Deputaților. De asemenea, au fost achizitionate patru Touareg pentru demnitarii PSD.

„Avem preocuparea de a dota Poliția. Avem deja în lucru transmiterea unor autoturisme pentru creșterea mobilității la nivelul Capitalei și în toată țara. Sunt în pregătire pentru a fi amenajate mai multe Duster pentru a fi repartizate în țară.

Aș fi preferat ca domnii de la sindicate să ia măsuri și când doamna Carmen Dan a cumpărat un șeptar, un BMW Seria 7, echivalentul a vreo zece Dacii Logan și l-a dat în comodat la Camera Deputaților. Și atunci cred că erau sindicate.

Am solicitat Camerei Deputaților să returneze mașinile de lux cumpărate din banii proprii ai Poliției. (…) A făcut achiziția pentru a se pune bine cu președintele Camerei Deputaților. Deal-ul a fost între Carmen Dan și cel care conducea atunci Camera Deputaților, Liviu Dragnea sau următorul”, a declarat Marcel Vela într-o conferință de presă.

„Fosta conducere a ministerului a cumpărat patru Touareg noi, 200.000 de euro, la Jandarmerie care să asigure protecția unor demnitari PSD. De banii aceștia puteau fi cumpărate cel puțin 200 de pistoale, care puteau fi date membrilor de sindicat din stradă, care au pistoale Carpați”, a mai spus Vela.

Marcel Vela a menționat că va analiza cu „specialiștii din minister” dacă va face plângere penală în cazul acestor achiziții.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.