Cât ne-a costat vizita-dezastru a lui Dăncilă la Washington. Zeci de mii de euro pentru o plimbare care a ruinat 50 de ani de diplomație!


Cât ne-a costat vizita-dezastru a lui Dăncilă la Washington. Zeci de mii de euro pentru o plimbare care a ruinat 50 de ani de diplomație!

Pe parcursul vizitei sale la Washington din week-end, Viorica Vasilica Dăncilă s-a cazat la hotelul președintelui american Donald Trump, fiind primul șef de guvern care a rezervat o cameră în respectiva locație în ultimul an, scrie siteul www.wnycstudios.org al unui post de radio american.

Șederea premierului român la Trump International Hotel, prilejuită de participarea la conferința anuală a AIPAC (American Israel Public Affairs Committee), ar oferi, potrivit sursei citate mai sus, o nouă dovadă că firmele lui Trump continuă să facă afaceri cu oficiali străini. Asemenea plăți ar putea intra în contradicție cu prevederile constituționale anticorupție care interzic președintelui să accepte cadouri din partea reprezentanților altor guverne.

Jurnalistul Mircea Marian de la Newsweek scrie într-o postare pe Facebook că „apartamentul în care stă madame Dăncilă la hotelul Trump din Washington a costat între 4.000 și 8.000 de dolari, în total, pentru trei nopți. La o delegație de cel puțin încă vreo zece persoane - translator, consilieri, escortă - au mai fost costuri de 10X1.500 USD, adică 15.000 de dolari. Plus avion, clasa business, cadouri și diurne. 

Vorbim de aproape 40.000 de dolari cheltuiți pentru cel mai mare fiasco diplomatic din istoria ultimilor 29 de ani: distrugerea relațiilor cu lumea arabă, mințirea israelienilor și un nou conflict cu UE”.

Discursul rostit de Viorica Dăncilă la AIPAC, în care aceasta promitea în numele poporului român mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, a produs stupefacție și revoltă în Orientul Mijlociu, o primă consecință a nesăbuinței în materie de politică externă a marionetei lui Liviu Dragnea fiind anularea vizitei în România a Regelui Abdullah al Iordaniei.

CITEȘTE ȘI: Cum i-a aburit Viorica Dăncilă la Washington pe israelieni. Marioneta lui Dragnea a retractat apoi tot, punându-l pe Benyamin Netanyahu într-o situație ridicolă

Liviu Dragnea și haita penală pesedistă distrug relațiile externe ale României pentru a scăpa de pușcărie

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.