Cătălin Predoiu îl desființează pe Toader pentru obsesia de a o pune pe Florea la șefia DNA: Comportament de curtea școlii generale! EXCLUSIV


Cătălin Predoiu îl desființează pe Toader pentru obsesia de a o pune pe Florea la șefia DNA: Comportament de curtea școlii generale! EXCLUSIV

Tudorel Toader continuă pe același stil prin care încearcă să confiște justiția din România în interesul unor infractori. Ministrul Justiției a repropus-o joi, 10 ianuarie, pe Adina Florea în fruntea Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Este a treia tentativă a lui Toader în acest sens.

În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura joi cu fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu. Concret, întrebat dacă există vreo limită prevăzută de lege prin care Toader să fie constrâns să facă o altă numire, deputatul PNL a propus un exercițiu de imaginație că ne aflăm în anul 2050, iar Tudorel Toader fiind încă ministru o propune pe Adina Florea a 150-a oară la șefia DNA, astfel liberalul dând de înțeles că nu ar exista o limitare legislativă. 

Mai mult, Cătălin Predoiu l-a atacat dur pe Tudorel Toader despre care a spus că are un comportament de curtea școlii generale numai că din pricina faptului că ocupă o poziție precum cea de ministru al Justiției situația devine îngrijorătoare. 

"Să ne imaginăm că suntem în anul 2050 și Tudorel Toader este tot ministru. Pe cine credeți că propune a 150-a oară la șefia DNA?! Pe doamna Florea, desigur. Nu mă pronunț cu privire la persoana și competențele doamnei procuror, nefiind de competența mea, dar fixismul domnului Toader în a ignora opinia Președintelui arată cât de mult e domnul ministru în “matca” spiritului legii și a Constituției, a principiului cooperării interinstituționale. Rău să ai idei fixe... . Comportament de curtea școlii generale, în care te încăpățânezi să nu dai mingea cu care te joci nimănui. Atât doar că în cazul de față este îngrijorător, fiind vorba de raporturi instituționale între doi oameni cheie în stat, ministrul justiției și Președinte", a declarat Cătălin Predoiu în exclusivitate pentru PSNews.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.