Caz halucinant lângă Caracal: Prietena Luizei Melencu, atacată cu parul și amenințată cu moartea, dar milițienii nu acționează și o avertizează pe fetiță că o amendează dacă mai sună la 112

Cazul crimei de la Caracal a dezvăluit o serie de disfuncționalități grave ale organelor de lege și ordine din țara noastră. Totuși, acesta nu este un caz izolat, ci mai degrabă o normă. Noi cazuri similare ies la iveală, unele chiar cu legături între ele. Izabela Biră din comuna Dioști, o adolescentă în vârstă de 15 ani, prietenă a Luizei (Luiza Melencu, a doua victimă a lui Dincă), este supusă chiar în aceste zile unei agresiuni la care poliția se arată nepăsătoare, informează 3dots.ro

Izabela Biră are 15 ani și este elevă în clasa a X-a la Liceul Pedagogic din Craiova. Mama ei stă în Italia, iar tatăl, Mitrică Biră, a decedat la începutul lui iulie, din cauza cancerului. Izabela a rămas să locuiască singură, în casa părintească, din satul Radomir, având drept tutore legal pe vărul ei Alexandru (Sandu) Ciobanu, care locuiește alături, împreună cu soția lui Mona și copiii lor.

Fostul prieten gelos o amenință cu moartea. Poliția o amenință cu amenda

Fata trăiește un adevărat coșmar de când fostul ei prieten, un anume Radu Constantin Alexandru în vârstă de 22 de ani, i-a intrat de două ori în curte cu toporul, dar poliția din comuna Dioști nu face nimic, amenințând-o tot pe Izabela cu amenda.

După moartea tatălui, Izabela a întrerupt relația cu nume Radu Constantin Alexandru, dar acesta a început să îi trimită amenințări fetei.

“Devenise gelos și mă bătea. După ce m-am despărțit de el, a început să mă amenințe că mă omoară. L-am blocat pe Facebook, nu i-am mai răspuns la mesaje, dar el continua să trimită amenințări prietenelor mele, zicându-le să mi le transmită”.

Pe 4 iulie, pe la zece noaptea, individul a pătruns în curtea Izabelei și înarmat cu un par a încercat să-i spargă ușa: “Avea un briceag și un par, era îmbrăcat în negru. A încercat să spargă ușa parul, dar n-a rupt decât clanța. Apoi m-a atacat pe mine cu parul. Am avut noroc, doar mi-a șters fruntea. M-a lovit însă peste spate și peste picioare”, relatează unchiul Sandu, care are 48 de ani.  Atacatorul s-a speriat atunci, explică Izabela, „credea că sunt singură acasă, nu cu vărul și verișoara mea, așa că a fugit. Am sunat la 112. După o oră, nu venise nici un echipaj. Am mai sunat o dată. Polițistul de la telefon a spus că ei nu pot să zboare, să aștept”. După o oră și jumătate, a venit și echipajul de la Secția 4 Coșoveni. “Polițiștii erau supărați că am sunat de două ori. Se răsteau la mine: vrei să îți dăm amendă? De ce suni de două ori?”, spune Izabela.

Polițiștii sunt aceiași care au trimis-o la plimbare pe mama Luizei Melencu

În mod aproape halucinant, vorbim despre aceiași polițiști care și-au demonstrat incompetența în cazul Luizei Melencu, polițiști care i-au transmis mamei Luizei că fiica ei “a plecat cu un Făt-Frumos”. Constantin Florescu, Radu Cristian Teodor și Marius Stancu sunt agenții din Dioști care ar fi amenințat-o cu amenda pe Izabela, în seara de 4 iulie.

După episodul din 4 iulie polițiștii nu au luat nici o măsură.  Tutorele fetei de 15 ani, Sandu Ciobanu, susține că la ei în comună trebuie să te rogi de polițiști, să-și facă datoria, dar asta, doar dacă ai norocul să-i găsești: “Nici măcar nu au întocmit proces verbal, au văzut sângele din fruntea mea, au văzut ușa stricată cu parul. Dar nu s-au dus acasă la băiatul ăla, să îl cerceteze. Ne-au spus să ne ducem a doua zi, pe 5 iulie, să dăm declarație la postul de poliție Dioști”.

La trei zile atacatorul și încă un tovarăș al lui se întorc în curtea Izabelei înarmați cu un topor, o seceră și un ciocan. “Aveau o seceră, un topor și un ciocan. Dar eram și noi pregătiți, mai chemasem un prieten în ajutor”, spune vărul Sandu. “Când au văzut că suntem mai mulți, au dat să fugă, s-au împiedicat și au scăpat toporul".

Polițiștii, supărați pe tatăl Izabelei pentru că-i corecta gramatical

Izabela a încheiat clasa a IX-a cu media 9.75, dar se gândește să renunțe la liceu. Se pare că atitudinea pasivă a polițiștilor are de-a face cu tatăl Izabelei, fost profesor de română care îi ajuta pe oameni să facă plângerile în care reclamau abuzurile poliției din comună. Profesorul Mitrică Biră, care a predat 42 de ani la școala din Dioști, i-a reclamat de mai multe ori pe polițiști pentru că nu cunosc limba română și comit greșeli grosolane în procesele verbale sau în celelalte documente pe care le completează.

La o lună de la acest episod, poliția din Radomir continuă să acționeze pe post de bibelou. Fata continuă să primească amenințări cu moartea: “O să-ți tai capul și-l pun în gardul școlii tale”, iar tânărul nu primește nici o amendă, nu i se cere nici o declarație. Izabela susține că a sunat și la Protecția Copilului: „Asistenta socială mi-a spus să-mi închid contul de Facebook și m-a amenințat că mă dă în plasament, adică mă scoate din casa mea. A spus că eu sunt de vină, că pun poze pe Facebook”.

CITIȚI AICI MATERIALUL INTEGRAL PE LIBERTATEA