Caz revoltător: Primarul comunei Petrăchioaia îi interzice unei fetițe de 13 ani să meargă cu microbuzul școlar


Caz revoltător: Primarul comunei Petrăchioaia îi interzice unei fetițe de 13 ani să meargă cu microbuzul școlar

Profesoara Cristina Tunegaru a sesizat o situație absolut revoltătoare. Concret, Mihai Dobre, primarul din comuna Petrăchioaia, judeţul Ilfov i-ar fi interzis unei fetițe de 13 ani din clasa a VII-a să meargă cu microbuzul la școală după ce copila ar fi trântit uşa vehiculului, iar şoferul i s-ar fi adresat acesteia spunându-i „cioară” şi „ţigancă jegoasă”. 

"O fetiță din clasa mea nu mai are voie să se urce în microbuzul școlar, începând de astăzi. I-a interzis primarul. Atenție, o fetiță de 13 ani, din clasa a VII-a, vine la școală singură când toți ceilalți copii urcă în microbuze. Situația e cel puțin revoltătoare.

Joi, la urcarea în microbuzul școlar, fata a trântit ușa la închidere, iar șoferul primăriei a decis că cea mai bună lecție pe care i-o poate da e să-i arunce injurii rasiale ca „cioară”, „țigancă jegoasă” și să o dea jos. Familia, pe bună dreptate, a apelat la ajutorul 112 pentru a se apăra de un evident abuz. Reacția părinților a supărat mult și, în loc să-și asume responsabilitatea pentru situația generată de angajatul său, primarul comunei, Mihai Dobre, a hotărât că fetița nu mai are voie să se urce în microbuzul școlar, plătit din bani publici. Pentru că nu acceptă când un părinte își apără drepturile. În ultimele zile, primăria a început o campanie de bullying agresiv împotriva micuței, care e acuzată în fața părinților și a școlii că prin gestul ei a distrus microbuzul. O fetiță de 13 ani a rupt ușa microbuzului!".

Potrivit Cristinei Tunegaru, în ultimele zile, primăria din comuna Petrăchioaia a început o campanie de bullying agresiv împotriva micuţei, care e acuzată în faţa părinţilor şi a şcolii că prin gestul ei a distrus microbuzul.

Dumnezeule! Vă dați seama ce e în sufletul ei acum, când toți colegii și părinții o privesc cu suspiciune, totul pentru că a fost umilită de un șofer rasist, când primarul amenință că va sista traseul tuturor microbuzelor din cauza acestui incident?

Când copiii din comunități dezavantajate abandonează școala, când devin victime ale accidentelor și ale rețelelor de trafic, nu e doar fatalitatea. Există niște oameni, bine plătiți de stat, care sunt vinovați, o vină difuză, acte de discriminare și umilință, neglijență, toate se adună.

Nu putem fi nepăsători la umilințele copiilor noștri!"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.