Cazul criminalului Turnagiu. Predoiu ia măsuri: conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin a fost demisă. Solicitarea transmisă de MJ către CSM


Cazul criminalului Turnagiu. Predoiu ia măsuri: conducerea Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin a fost demisă. Solicitarea transmisă de MJ către CSM

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, i-a demis, marţi, pe directorul şi directorul adjunct de la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, în legătură cu eliberarea bărbatului care a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinţi.

Totodată, ministrul Justiţiei a cerut CSM să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la respectarea dispoziţiilor care reglementează liberarea condiţionată a deţinutului şi cere un control în întreaga ţară.

"Ministrul Justiţiei l-a demis din funcţie, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deţinutul Ion Turnagiu. Ministrul Justiţiei l-a demis din funcţie, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului - verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta - Turnu Severin privind deţinutul Ion Turnagiu", a transmis, marţi, Ministerul Justiiei, printr-un comunicat de presă.

Mai mult, ministrul Justiţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări "cu privire la modul de respectare a dispoziţiilor legale care reglementează liberarea condiţionată în dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinţi privind cererea de liberare condiţionată a deţinutului Ion Turnagiu".

"Ministrul Justiţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a aceloraşi dispoziţii legale, la nivel naţional, având în vedere că această problemă a devenit recurentă şi s-a manifestat din plin şi în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecinţe grave asupra siguranţei cetăţeanului", a mai transmis Ministerul Justiţiei.

Ion Turnagiu, condamnat pe viață pentru cinci crime, și eliberat înainte de termen a incendiat vineri seară o fată de 17 ani din Drobeta Turnu Severin. Tânăra este în stare critică, are arsuri pe 80-90% din suprafața corpului, este intubată și respiră cu ajutorul aparatelor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.