CCR, sluga PSD! Un fost consilier prezidențial cere revizuirea Constituției: "Primul punct, reforma Curții Constituționale"

Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu a analizat implicațiile ultimei decizii a CCR, prin care a fost admisă sesizarea PSD privind conflictul între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier. (citiți AICI mai multe detalii)

Astfel, Lăzăroiu a atras atenția că CCR l-a transformat astăzi pe Klaus Iohannis din președinte în notar: "O majoritate vine la președinte cu un mafiot, Al Capone, de pildă, și el e obligat să-l propună premier".

Mai mult, politologul a reliefat slugărnicia președintelui CCR, Valer Dorneanu: "Dacă știa Dragnea cât de slugarnic e omul Moscovei, era premier azi, nu la zdup".

Pe final, Sebastian Lăzăroiu a subliniat necesitatea revizuirii Constituției, cu prioritatea depolitizării CCR: "E nevoie de revizuirea Constituției, cu primul punct pe agendă: reforma CCR. Garanții că mafia nu mai poate numi oameni de paie membri ai CCR, unii manevrați de puteri străine".

Redăm analiza politologului:

"Iată că s-a ajuns și aici. După ce Dorneanu, omul Moscovei, a luat acum doi ani prerogativa președintelui de a cenzura decizia Ministrului Justiției în privința revocării șefilor de parchete, azi îl transformă pe președinte în notar.

1. Adică vin partidele cu un om, despre care SPUN ele că are majoritate, și președintele îl propune premier. Majoritățile nu se mai etalează în parlament, se scot pe gură la consultări.

2. O majoritate vine la președinte cu un mafiot, Al Capone, de pildă, și el e obligat să-l propună premier. Dacă știa Dragnea cât de slugarnic e omul Moscovei, era premier azi, nu la zdup.

3. Tocmai a fost rescrisă Constituția, fără referendum, fără nimic, de omul lui Putin în România.

4. Acestor mafioți cu studii juridice la seral le plătim pensie specială.

5. E nevoie de revizuirea Constituției, cu primul punct pe agendă: reforma CCR. Garanții că mafia nu mai poate numi oameni de paie membri ai CCR, unii manevrați de puteri străine".