Ce, când și cum a mai FURAT cu dezinvoltură europarlamentara Maria Grapini?


  • Podul
  • Feb 28, 2019 09:34
  • 3093
Ce, când și cum a mai FURAT cu dezinvoltură europarlamentara Maria Grapini?

Gestul reprobabil al europarlamentarei Maria Grapini care a încercat să trișeze la numărarea voturilor acordate de cei 26 de membri ai comisiei LIBE Laurei Codruța Kovesi, după audierile pentru funcția de procuror șef european, a devenit viral. Prinsă în fapt, umanista lui Dan Voiculescu a renunțat să mai numere, cedând în fața fermității europarlamentarei Judith Sargentini.

Maria Grapini, 64 de ani, care, într-o scriere antologică pe facebook, afirma că băiatul său de 39 de ani s-a născut în urmă cu câteva ore, nu pare însă să aibă o problemă în a subtiliza în spiritul apucăturilor grupului infracțional organizat cu care este aliată. Acum câțiva ani, politiciana și-a pus cu dezinvoltură numele pe o carte - „Viața între scrieri și transcrieri” (Timișoara, 2012) – în care a inserat pasaje luate efectiv copy-paste de pe internet. Potrivit unui amplu material recorder, sursele scriitoarei de romane de dragoste Grapini au fost atât niște siteuri obscure gen Sfatul Bătrânilor, ceruldinnoi.ro sau  Info Travel Grecia, dar și Wikipedia.

Recorder.ro: Personajul Oana Rădulescu seamănă izbitor cu Maria Grapini, de la copilăria petrecută la țară, până la trăsăturile fizice și reușitele în afaceri. Marea diferență este că Oana este văduvă, o văduvă atrăgătoare, cu părul blond. „Sigur, sunt unele asemănări, am preluat anumite conversații din copilăria mea, discuții pe care le auzeam în casă, dar nu sunt eu Oana. Slavă Domnului că eu am familia întreaga pe când soțul ei nu mai trăiește. Eroina Oana suferă toate relele de pe lume, dar reușește să devină o femeie de succes. Este un mesaj pozitiv”, ne-a spus Maria Grapini, încercând să explice cum și-a construit personajul.

”Personajul Oana” se îndrăgostește de un om de afaceri american care are probleme cu justiție. Ca să-l ajute să depășeasca greaua încercare, Oana îi dăruiește o carte de Arsenie Boca și îl încurajează să gândească pozitiv,  în spiritul filosofiei practicanților de Aikido. Aici, autoarea ciordește pasaje pline de înțelepciune de pe formul Sfatul Bătrânilor gen „Calea Păcii este extrem de vastă, căci reflectă întreaga imagine a lucrurilor văzute și nevăzute. Un luptător este un exemplu viu al divinului”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.