FOTO. Cel mai concis și mai clar program de guvernare – „HAI SICTIR” – de Andrei Caramitru, USR


FOTO. Cel mai concis și mai clar program de guvernare – „HAI SICTIR” – de Andrei Caramitru, USR

Andrei Caramitru, userist despre care se spune că ar elabora împreună cu mai mulți colegi programul de guvernare al alianței USR-PLUS, s-a războit (din nou) pe Facebook cu cei care au îndrăznit să-l chestioneze asupra unei postări despre orginile sale aromâne care l-ar face mai român decât mulți dintre conaționali. Caramitru voia să spună, de fapt, că are gene de supraviețuitor și că la nivel de determinare și ambâț ar fi cu mult peste cei cu care se află în „război” și care nu beneficiază de coordonate genetice speciale. Un fel de mai egal între egali pe partea de personalitate și caracter, cum ar veni. Oamenii l-au chestionat asupra subiectului în cauză, mai politicos, mai agresiv sau mai ironic, iar politicianului i-a sărit capsa de câteva ori jignindu-și sau expediindu-și interlocutorii cu câte un „hai sictir” , atitudine și limbaj condamnate public de mai mulți ziariști.

Postarea lui AC: „Probabil ca știți. Eu sunt machedon. Aromân. Noi suntem educați așa: sa fim foarte puternici. Sa ne iubim țara. Sa nu lăsam pe nimeni sa ne calce in picioare. Am supraviețuit așa 2000 de ani printre străini care voiau sa ne distrugă, să ne elimine fizic sau măcar sa ne integreze cumva in cultura lor. Nu a mers. Credeți că cineva dintre voi - proștilor și fricoșilor - va putea? Hai ca ma faceți sa râd.”

Mircea Marian (Newsweek): „Cu tot respectul pentru domnul Caramitru - nu intenționez să mă cert cu domnia-sa - dar cred că ar trebui să-i explice cineva că domnul Barna, nu el, canidează la președinția României. Și fiecare alegător căruia domnul Caramitru îi spune `hai siktir` înseamnă, foarte probabil, un vot mai puțin pentru candidatul USR. 
Mă rog, nu e rolul meu să dau cuiva sfaturi, dar nu m-am abținut. E problema domnului Barna să le explice colegilor săi de partid că sunt, de facto, în campanie la prezidențiale, nu la strâns like-uri pe FB. 
Dar... fiecare pasăre pre limba ei...”

Claudia Pîrvoiu (Hotnews): „Ne place ce bine le spune domnul Caramitru. Nu-i așa, USR?”

Jurnalista i-a provocat și o reacție politicianului care a lăsat și un comentariu în aceeași notă cu „hai sictir” la postarea acesteia. „Tu altceva mai bun de făcut decât sa ma trolezi ai in viața ? Nu de alta - dar ești foarte inteligenta. Îți urez obiective mai vrednice și mai utile in viața”, i-a scris AC Claudiei Pîrvoiu, intervenție la care jurnalista nu a răspuns.

Sursa print screen: Claudia Pîrvoiu/facebook

Despre conflictele virtuale în care a mai fost implicat Andrei Caramitru puteți citi AICI iar despre originile și semnificația expresiei „Hai sictir” AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.