Cel mai mare producător auto din lume își transformă fabricile din Europa pentru producerea automobilelor electrice


  • ACP
  • Jul 7, 2020 19:52
  • 1526
Cel mai mare producător auto din lume își transformă fabricile din Europa pentru producerea automobilelor electrice

Volkswagen a început transformarea liniilor de fabricație ale uneia dintre cele mai importante uzine ale sale, din Emden, Germania, pentru producția de automobile electrice în locul celor cu combustie internă.

Acesta este a doua locație a fabricantului german unde se face acest tip de transformare, după cea din Zwickau, unde Volkswagen a investit 1,2 miliarde euro și unde va fi produs primul model electric, în 2021.

În Emden se produc cele mai multe modele din gama Passat, Arteon și Shooting Break, între care se află un singur model hibrid, Passat GTE, lucru care se va schimba din prima jumătate a anului 2022, începând de când vor fi produse doar modele electrice și hibride.

Pentru schimbarea liniilor de fabricație și extinderea lor în Emden, Volkswagen investește 1 miliard de euro, iar primul model produs va fi SUV-ul ID4, după care vor fi produse alte 20 de modele electrice până în anul 2025.

Volkswagen dorește ca în Emden să producă până la 300.000 de autoturisme electrice ori hibride după modificarea liniilor de producție, iar din 2026, la nivelul întregii firme, să producă doar modele de acest tip, deși acestea nu par să convingă un număr suficient de mare de cumpărători care să justifice renunțarea la modelele pe benzină ori diesel din partea firmei germane. Nici infrastructura necesară alimentării rapide a acestora cu curent electric nu este suficient de răspândită, dar acest lucru pare că se va schimba în viitorul apropiat – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.