Cele trei măgării uluitoare comise de liberali în prima zi lucrătoare din 2020. Un jurnalist furios se dezlănțuie la adresa PNL


Cele trei măgării uluitoare comise de liberali în prima zi lucrătoare din 2020. Un jurnalist  furios se dezlănțuie la adresa PNL

Săptămâna politică a început aiuritor, cu ministrul de Interne Marcel Vela, revoltat și supărat la sfârșitul anului trecut pe neputințele contestatului Raed Arafat, într-o aparentă atitudine binevoitoare și chiar slugarnică față de „domnul doctor” alături de care a susținut o interesantă conferință de presă. Detalii AICI.

Ca românul de bună credință și cu speranțe uriașe în guvernul liberal reformator și antipsd să fie și mai zăpăcit, ziua a continuat cu primirea/reprimirea în PNL a cinci politicieni despre care g4media.ro afirmă că sunt campionii traseismului politic. Este vorba despre Daniel Constantin – Partidul Conservator, ALDE, Pro România / Sorin Cîmpeanu – ALDE, Pro România / Mircea Banias – PNL, PDL, din nou PNL, PC, ALDE, Pro România / Damian Florea – FSN, PSD, PUR, PC, ALDE, din nou PSD, Pro România / Liviu Ioan Balint – PMP, PSD, Pro România.

O altă situație revoltătoare, semnalată de jurnalistul Mircea Marian, ar fi un HG de reorganizare a ministerului de Externe prin care s-ar intenționa angajarea a cel puțin 60 de funcționari în aparatul și așa supraîncărcat al MAE. Redăm mai jos postarea tăioasă a lui Mircea Marian:

„O zi din guvernarea PNL.
1) Dimineața, pe al 10.00, dr. Raed Arafat îl scoate în conferință de presă pe ministrul Vela, ministrul i se adresează respectuos “domnule doctor“ și ne asigură că domnul doctor a primit tot ce a cerut. E clar, deci, că domnul Vela conduce cu mână de fier ministerul, iar subordonații se tem de el și îl respectă. Haștag: Colectiv. “Corupția ucide“.
2) Pe la prânz, PNL își prezintă latura eco și reciclează niște gunoaie. Gunoaie de la Dan Voiculescu. Sorin Câmpeanu, Daniel Constantin și încă trei sunt primiți în PNL. Pardon, nu în PNL, ci direct în conducerea executivă a PNL.
3) După-amiaza, ședință de guvern, pe ordinea de zi un HG de reorganizare a ministerului de Externe. Așa că, între două discursuri despre debirocratizare, reducerea cheltuielilor de personal, blabla, guvernul Orban are în plan să mai angajeze vreo 60 de oameni în ministerul de Externe. Desigur, țara are nevoie de încă 60 de bugetari, viitori pensionari speciali (vezi nota de fundamentare, unde, bineînțeles, nu scrie nimic la rubrica privind impactul bugetar). MAE are acum peste 2400 de angajați, cu vreo 20% mai mult ca-n 2011. Dublu față de Austria, țară cu un PIB dublu față de România.
A biutiful day, privesc spre viitor cu optimism.”

Tot Mircea Marian scrie într-o altă postarea cum s-a văzut conferința de presă comună Vela-Arafat:

„Înțeleg că PNL ne-a transmis, azi, semnalul că nu-l va schimba pe Raed Arafat, care a apărut într-o conferință de presă alături de un ministru de Interne spășit.
Asta înseamnă, așa, aleatoriu:
- O victorie a Antenei 3
- O victorie a mogulilor din sistemul de stat de sănătate. O garanție că acest sistem, care ucide - nu e nici o metaforă - rămâne neatins.
- O insultă pentru victimele de la Colectiv. Sunt publice cele două rapoarte ale corpului de control care arată că intervenția DSU la Colectiv a fost un dezastru.
- O garanție că monopolul artificial și corupt al CNAS - poate vă amintiți de bolnavii aduși cu targa la sediile județene ale casei, în timp ce șefii instituției sifonau banii destinați celor care aveau nevoie de însoțitor - rămâne neatins.
- O garanție că monopolul de stat din intervențiile de urgență - care înghite sume uriașe și nimeni nu dă socoteală - rămâne neatins.
Putem continua, dar sunt prea scârbit. Până la urmă, sunt convins că Guvernul știe ce își asumă.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.