Cenzurel Toader, comunist recidivist. Ministerul Justiției i-a retras acreditarea unui jurnalist


Cenzurel Toader, comunist recidivist. Ministerul Justiției i-a retras acreditarea unui jurnalist

Ministerul Justiției a refuzat să îi mai acorde acreditare jurnalistului ProTV, Ovidiu Oanță, potrivit unei postări pe pagina oficială de Facebook a ziaristului.

Refuzul vine la două săptămâni după ce ministrul de Justiție, Tudorel Toader, i-a amenințat, într-o declarație de presă, pe jurnaliști că le va retrage acreditările dacă aceștia îi vor mai pune întrebări incomode.

CITIȚI ȘI: Cenzurel Slugărel Toader amenință jurnaliștii care nu sunt slugile PSD că vor rămâne fără acreditări la Ministerul Justiției

De precizat că este pentru prima dată în ultimii ani când Ministerul Justiției refuză acreditarea unui jurnalist.

Redăm postarea reporterului ProTV:

„Tudorel Toader isi duce la bun sfarsit amenintarea: Ministerul Justitiei mi-a retras acreditarea. Oficial mi s-a comunicat ca mi se refuza acreditarea pentru 2019, raspunsul fiind dat nu in doua zile la cererea din ianuarie, ci la doua luni distanta. In plus, nu mi se comunica explicit in ce fel am afectat activitatea Ministerului Justitiei. Probabil prin sutele de intrebari pe care i le-am adresat ministrului Justitiei”, a scris Ovidiu Oanță pe Facebook.

După câteva minute, Ovidiu Oanță a făcut o nouă postare, unde a publicat atașat fotografii în care confirmă faptul că i-a fost refuzată acreditarea.

„Ministerul Justitiei refuza nejustificat sa ma mai acrediteze dupa ce in repetate randuri Tudorel Toader mi-a spus ca imi va interzice accesul in minister, revoltat de intrebarile mele deranjante!”, a adăugat reporterul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.