Cercetători francezi, stupefiați de rezistența SARS-Cov-2 la temperaturi foarte ridicate. Care este cea mai eficientă metodă de ucidere a noului coronavirus

Noul coronavirus rezistă uimitor la temperaturi foarte ridicate, potrivit unor experimente recente ale cercetătorilor francezi, situație care spulberă practic speranțele legate de o potențială dispariție a sa (temporară) în anotimpul cald, scrie siteul thehill.com

Cercetătorii de la Universitatea Aix-Marseille, Franța, coordonați de Remi Charrel și Boris Pastorino, au constatat că virusul chinezesc supraviețuiește fără probleme la 60 de grade Celsius, temperaturi folosite de regulă pentru dezinfectarea laboratoarele de cercetare, scrie și The Jerusalem Post.

Abia o expunere de 15 minute la 92 grade Celsius a ucis virusul, dar cercetările continuă, iar o concluzie clară în sensul capacității SARS-Cov-2 de a rezista uimitor la temperaturi ridicate va fi trasă ulterior.

Savanții spun că temperaturile mai scăzute au putut combate virusul din încărcăturile virale reduse și că au fost necesare temperaturi foarte ridicate pentru a-l anihila în încărcături virale importante. De aceea, deocamdată, cea mai eficientă metodă de combatere a noului coronavirus (de pe suprafețe) rămâne folosirea dezinfectanților chimici.